default-image

Άρνηση από τις ΗΠΑ για τον Greek Stream

Οικονομία
Άρνηση από τις ΗΠΑ για τον Greek Stream

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Έιμος Χόχσταϊν στο 31ο συνέδριο της Παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Χόχσταϊν, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, τόνισε ότι αν προχωρήσει ο Greek Stream, ο οποίος σχεδιάζεται να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της χώρα μας, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. 

Όπως τονίζουν, «αυτές συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και υπογράμμιζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού», σύμφωνα με το Σκάϊ.

Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν πως ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλει στη συνεργασία και στην ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News