Ειδήσεις

Με κρητικούς χορούς ο ΟΛΗ υποδέχτηκε το Celestyal Odyssey

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, για πρώτη φορά (maiden call), το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey, της εταιρείας CELESTYAL CRUISES, με περίπου 900 επιβάτες, για τους οποίους ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. είχε ετοιμάσει εκδήλωση υποδοχής με κρητικό παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη υποδοχής προς τον καπετάνιο του πλοίου κ. Νεκτάριο Ρήγα, όπου έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών και δόθηκε ενημερωτικό υλικό. Τον ΟΛΗ A.E. εκπροσώπησε οαναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Μαρίνος Παττακός, λόγω απουσίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ετήσια σύνοδο της MEDCruise, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελο Τσαμπουράκη.

Παράλληλα, στο πλοίο της CELESTYAL CRUISES, που βρέθηκε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, διεξάγεται ο διαγωνισμός GET CRUISE INN, που διοργανώνεται από το Φοιτητικό Σύλλογο Επιχειρηματικότητας Think Biz και την Startup Bus Greece. Το GetCruise INN αποτελεί μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τη δικιά τους start-up και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και εργαστήρια εν πλω όπου θα συνεργαστούν με μέντορες και στο τέλος του διαγωνισμού θα κερδίσουν δώρα.

Οι θεματικές του διαγωνισμού αφορούν τον τουρισμό, την πολιτιστική κληρονομιά και την εύρεση λύσεων που αφορούν τα νησιά, και διεξάγεται για πρώτη φορά με τη μορφή διαγωνισμού-κρουαζιέρα με σκοπό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει ταλαντούχους φοιτητές να δραστηριοποιηθούν στον πιο ενεργό και αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας μας.

Στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στους χώρους του λιμένα και την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, όπου υλοποιούνται οι δράσεις του ΟΛΗ με τις οποίες προωθείται το μοντέλο των "5 αισθήσεων", καθώς και οι καινοτόμες και διαδραστικές εφαρμογές του ΟΛΗ, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός χαίρει της υποστήριξης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, αφού η σύγχρονη τεχνολογία και οι καινοτόμες εφαρμογές στον τουρισμό και την προώθηση της τοπικής ιστορίας, παραγωγής και οικονομίας, τις οποίες και ο ΟΛΗ προωθεί, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα για τη χώρα. Πλεονέκτημα που μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα το ανθρώπινο κεφαλαίο-νέους επιστήμονες της πατρίδας μας και να παράξει σημαντικό και αποκεντρωτικά διαρθρωμένο νέο πλούτο.

Οι συμμετέχοντες στον εν πλω διαγωνισμό και τα στελέχη του ΟΛΗ αντάλλαξαν ιδέες πάνω σε ζητήματα νεοφυών επιχειρήσεων, νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ στην συνέχεια έλαβαν πληροφοριακό υλικό του ΟΛΗ.

Στο πλαίσιο της διεθνούς και εξωστρεφούς δραστηριότητας του λιμένος Ηρακλείου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Ιωάννης Μπρας, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη πόλη Zadar της Κροατίας, όπου πραγματοποιείται η 46η Γενική Συνέλευση της MEDCRUISE, ενός συνδέσμου διεθνών λιμένων που αποστολή του είναι η προώθηση της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και στις παρακείμενες θάλασσες της, και βοηθά τα μέλη του να επωφεληθούν από την ανάπτυξη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας με την παροχή δικτύωσης, προώθησης καλών πρακτικών και ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Μπρας, δήλωσε ότι: «Ο ΟΛΗ υπόσχεται να συνεχίσει το σημαντικό έργο, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια από τη Διοίκηση του Λιμένος, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικές υπηρεσίες, και να ενσωματώσει περισσότερες σύγχρονες πρακτικές με νέες παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμούς στον τομέα της κρουαζιέρας. Το έργο μας εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολλούς επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με αυτό το αντικείμενο, αλλά και όλους τους μόνιμους ή περιοδικούς χρήστες του λιμένα Ηρακλείου».

Σχόλια