Ειδήσεις

Κ.Δαμαβολίτης για τα προβλήματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργικότητας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Δαμαβολίτης, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα, με τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Σπύρο Δασκαλάκη, ο οποίος και του μετέφερε τα καθ' όλα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των φοιτητών.  

Αφορμή για την υπ' αριθμ. πρωτ. 3216/4-06-2015 ερώτηση του βουλευτή, στάθηκαν τα δημοσιεύματα για επιχειρούμενη μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από τις Αρχάνες, την βάση δηλαδή του ΕΑΠ Κρήτης, στον δήμο Πλατανιά, η σιγή ιχθύος επί του θέματος, από πλευράς κεντρικής διοίκησης και οι εκ περιτροπής πρακτικές της Διοικούσας Επιτροπής (σ.σ. μεταφορά Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων των τμημάτων Πολιτισμού και Πληροφορικής στον δήμο Πλατανιά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και χωρίς να τηρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις).

«Εύλογα γεννάται η απορία για τη σκοπιμότητα επιλογής του συγκεκριμένου δήμου, καθώς δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη και ισότιμη κάλυψη των περιφερειών της χώρας, που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των προγραμμάτων σπουδών», επεσήμανε ο βουλευτής και τόνισε ότι «πρέπει να τηρούνται οι ορθολογικές διαδικασίες προς όφελος του πραγματικού αριθμού των φοιτητών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων (70% - 75% ) είναι από Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαο».

Επιπροσθέτως, ο κ. Δαμαβολίτης έθιξε το ζήτημα ανεξαρτητοποίησης του Ιδρύματος, με στόχο την άρση αγκυλώσεων που δημιουργούνται από την υφιστάμενη διορισμένη Διοικούσα Επιτροπή και το αίτημα των φοιτητών για περαιτέρω μείωση των διδάκτρων, δεδομένης της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των φοιτητών (ηλικίας 30-55 χρονών, γονείς, εργαζόμενοι), προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του κατεξοχήν ανοιχτού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Σχόλια