Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο ο γ.γ. του υπ. Αγροτικής Πολιτικής Χ. Κασσίμης

Στο Ηράκλειο αναμένεται να βρεθεί αύριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασσίμης, ο οποίος θα συμμετάσχει στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με θέμα "Η νέα ΚΑΠ ως εργαλείο ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (είσοδος από την οδό Γιαννίκου).

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης, γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, που θα αναλύσει το πλαίσιο της νέας εθνικής αγροτικής στρατηγικής (Πυλώνας Ι) και ο κ. Σωτήριος Κουτσομήτρος, προϊστάμενος Τμήματος Κοινής Αγροτικής Πολιτικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Αγροτικής Ανάπτυξης, θα παρουσιάσει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας για την περίοδο 2014-2020 (Πυλώνας ΙΙ), που στοχεύει στο διαρθρωτικό εκσυγχρονισμό της γεωργίας και στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης θα αναφερθεί στις κυριότερες αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, που βασικό στόχο έχουν την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, στο οποίο ο αγροτοδιατροφικός τομέας, συνδυασμένος με τον τουρισμό, θα έχει κυρίαρχο ρόλο, έτσι ώστε η ενδοχώρα του Ηρακλείου να ξαναβρεί την πραγματική της ταυτότητα, να αναδειχθεί ως ο χώρος που παράγει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, διαθέτει έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά, αλλά και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, με σημαντικούς φυσικούς πόρους.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η ψηφιακή πλατφόρμα "Rural Heraklion", που αφορά σε στοιχεία της ενδοχώρας του Δήμου και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013".

Σχόλια