default-image

Ενημερωτική συζήτηση για την "Σεξουαλική αγωγή ως ασπίδα"

Κρήτη
Ενημερωτική συζήτηση για την "Σεξουαλική αγωγή ως ασπίδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η Σχολική Επιτροπή Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με θέμα "Η σεξουαλική αγωγή ως ασπίδα" τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 19:30 στο "Σπίτι του Πολιτισμού".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης "Ένα στα πέντε" του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, με συντονίστρια την κ. Έλενα Ράπτη.

Tο πρόγραμμα

*Χαιρετισμοί:

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος

κ. Μαρία Λιονή, αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

κ. Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος

Θα μιλήσουν: κ. Έλενα Ράπτη, βουλευτής, συντονίστρια της εκστρατείας "Ένα στα πέντε" για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η κ. Μαργαρίτα Γερούκη, διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, σχολική σύμβουλος Π.Ε. νομού Χανίων "Η σεξουαλική αγωγή ως ασπίδα". Ο κ. Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, διευθυντής Κ.Ψ.Υ. (Κέντρο Ψυχικής Υγείας), "Σεξουαλική Ανάπτυξη του παιδιού - πολιτικές προαγωγής Υγείας". Η κ. Ευαγγελία Κατέρη, κλινική ψυχολόγος - διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης Τμήματος Ψυχολογίας, "Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του κακοποιημένου παιδιού" και ο κ. Ευάγγελος Μουνδριανάκης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης, "Νομικό πλαίσιο της προστασίας της ανηλικότητας".

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Θα συντονίζουν ο κ. Γ. Γεωργαλής, αντιδήμαρχος Ρεθύμνου. Η κ. Δ. Μαυράκη, δασκάλα, μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης. Η κ. Μ. Γερούκη, διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, σχολική σύμβουλος Π.Ε. νομού Χανίων και η κ. Έλ. Βιταλάκη, δρ Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News