default-image

Αντίθετη με την απόφαση για μετατάξεις η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Κρήτη
Αντίθετη με την απόφαση για μετατάξεις η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου με ανακοίνωσή της αναφορικά με την ανάκληση των μετατάξεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που έγιναν τα έτη 2013 και 2014, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει «νέα προβλήματα καθιστώντας για άλλη μια φορά θύματα τους εκπαιδευτικούς και θα συνεχίσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική των οριζόντιων λύσεων».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ζητάει μεταξύ άλλων να πραγματοποιηθεί έλεγχος νομιμότητας των μορίων των μεταταγμένων και να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη Δευτεροβάθμια σε όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, συντασσόμενο με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για ανάκληση των μετατάξεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια που έγιναν τα έτη 2013 και 2014.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε στην επιτροπή που εξετάζει το θέμα και στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2013 χιλιάδες συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν βιαίως σε υποχρεωτική μετάταξη μέσα από μία απολύτως αδιαφανή και παράλογη διαδικασία.

Η τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέβαλε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της υπό καθεστώς τρόμου: οι συνάδελφοι χειραγωγήθηκαν υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης - είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης και η ανακοίνωση του υπουργείου για 30.000 υπεράριθμους .

Όμως, η στρεβλή κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν μπορεί να διορθωθεί σήμερα με συνολική ακύρωση όλων των μετατάξεων. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει νέα προβλήματα καθιστώντας για άλλη μια φορά θύματα τους εκπαιδευτικούς και θα συνεχίσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική των οριζόντιων λύσεων.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την οικογενειακή και εργασιακή εξουθένωση 3.600 εκπαιδευτικών, αλλά θα επιφέρει και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει, όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ζητά:

1. Να πραγματοποιηθεί έλεγχος νομιμότητας των μορίων των μεταταγμένων, να δημοσιοποιηθούν τα μόρια και να επιστρέψουν στη Δευτεροβάθμια όσοι έχουν κάνει ψευδή δήλωση.

2. Να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη Δευτεροβάθμια σε όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν με παράλληλη οργανική κατοχύρωσή τους όπως και όλων των συναδέλφων. Η πατέντα της διάθεσης ΠΥΣΔΕ πρέπει να καταργηθεί.

3. Να γίνει σύσταση οργανικών σε κάθε σχολική μονάδα για όλα τα διδακτικά αντικείμενα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

4. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν σε ειδικότητες που δεν προϋπήρχαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να τοποθετηθούν άμεσα βάσει των μορίων τους.

5. Όσον αφορά τις κοινές ειδικότητες, να γίνει σύγκριση (με βάση τα μόρια μετάθεσης του 2013) όσων αιτούνταν μετάθεση εντός της Πρωτοβάθμιας το 2013 και των μεταταγμένων από τη Δευτεροβάθμια. Να ικανοποιηθούν οι μεταθέσεις εντός Πρωτοβάθμιας με βάση τα μόρια των τελευταίων μεταταγμένων. Να δοθούν σε όλους οργανικές θέσεις στην περιοχή που έχουν μεταταχθεί.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν ξεχνάμε τις αιτίες που δημιούργησαν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Την κύρια ευθύνη φέρουν οι πολιτικές ηγεσίες των μνημονιακών κυβερνήσεων που επιτέθηκαν ανελέητα σε κάθε εργασιακό κατακτημένο δικαίωμά μας επιχειρώντας να επιβάλουν ένα ζοφερό κλίμα φόβου και υποταγής: Απολύσεις και εργασιακή ανασφάλεια, εξώθηση των συναδέλφων μας της Τεχνικής Εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου κατά δύο ώρες, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, εξαναγκασμός των συναδέλφων μας να κάνουν αίτηση για μετάταξη μπροστά στο φόβο της υποχρεωτικής μετακίνησης, της διαθεσιμότητας και της πιθανής απόλυσης.

Γι' αυτούς τους λόγους συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

• Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

• Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας. Ίδρυση νέων σχολείων όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

• Κανένας συνάδελφος χωρίς οργανική θέση. Επαρκής αριθμός οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην υποχρεωτική αυθαίρετη κινητικότητα, όχι στην εργασιακή ανασφάλεια.

Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του κλάδου, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ) και των Σωματείων μας (ΕΛΜΕ)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News