default-image

Η φωτογραφική έκθεση "Kinesis & Taxis" στον Κοινωνικό Χώρο

Πολιτισμός
Η φωτογραφική έκθεση "Kinesis & Taxis" στον Κοινωνικό Χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης - Γραφείο Ελλάδας διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας "kinesis&taxis", από 9 ως 18 Ιουνίου, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9), στο Ηράκλειο.

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ορολογία της Βιολογίας, σύμφωνα με την οποία "kinesis" είναι η μετακίνηση ενός οργανισμού η οποία προκαλείται από εξωτερικό κίνητρο και δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. "Taxis" είναι η κίνηση που ομοίως προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στο χρόνο και το χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν το μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους και με τρόπο που να επωφελούνται όλοι.

Σημειώνεται ότι η έκθεση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και τώρα έρχεται και στο Ηράκλειο.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη, ωστόσο η συμβολή των επισκεπτών σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι καθοριστική για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News