Ειδήσεις

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου στο Ηράκλειο

Καθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αλλά και για προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση.

«Ήδη μέχρι σήμερα έχουν πάρει απόφαση εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Αναφορικά με το Ηράκλειο, όπως επισημαίνεται, «καθημερινά πληθαίνουν οι μαζικοί φορείς, τα Δ.Σ. και οι Γενικές Συνελεύσεις εργατικών σωματείων που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο μνημόνιο» που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Πιο συγκεκριμένα με νέες αποφάσεις καλούν στο συλλαλητήριο τα παρακάτω σωματεία και μαζικοί φορείς:

-Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

-Ομάδες Γυναικών Ηρακλείου

-Φοιτητικοί Σύλλογοι

-Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Βιολογίας

-Αγροτικοί Σύλλογοι

-Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών

-Εργατικά Σωματεία

-Σωματείο Εργαζόμενων ΠΑΓΝΗ

-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος"

-Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

-Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

-Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

-Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη"

-Συνταξιούχοι

-Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

-Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Ηρακλείου

-Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με την ανακοίνωσή της καλεί «όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ).

Να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Να στείλουμε μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι επείγουσα ανάγκη να οργώσουμε κάθε χώρο δουλειάς, να μη μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς ενημέρωση, χωρίς να γνωρίζει τι ετοιμάζουν σε βάρος του, χωρίς να πει γνώμη και να πάρει ατομική ευθύνη».

Σχόλια