default-image

Ασκήσεις για όμορφο σώμα το καλοκαίρι

Υγεία
Ασκήσεις για όμορφο σώμα το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενόψει καλοκαιριού, ας ξεκινήσουμε λίγο γυμναστική που θα «ζωντανέψει» το σώμα σας.

Τις παρακάτω ασκήσεις ωραία θα ήταν να τις κάνετε με συνοδεία μουσικής. Μπορείτε ν' αρχίσετε με μία άσκηση και σιγά-σιγά, να κάνετε όλο και περισσότερες. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν πρέπει να πιαστείτε.

Οι κινήσεις και οι βαθιές αναπνοές πρέπει να είναι απολαυστικές.

1η - Γέφυρα

- Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα. Τα χέρια ακουμπούν κάτω παράλληλα με το σώμα, τα πόδια είναι μαζεμένα, οι πατούσες πατούν κάτω.

- Αναπνέοντας τώρα βαθιά, προσπαθήστε να σχηματίσετε με τη σπονδυλική σας στήλη ένα όσο το δυνατό πιο κοίλο τόξο. Η λεκάνη σας τραβιέται προς τα πάνω, ενώ η κίνηση συμπαρασύρει αυτόματα τους ώμους και το κεφάλι. 

- Εκπνέοντας κάντε την αντίθετη κίνηση -όλοι οι σπόνδυλοι πιέζονται σταθερά στο έδαφος, μέχρι που σχεδόν ν' ανασηκωθεί το κάτω μέρος της πλάτης. 

- Εκτελώντας την άσκηση «νιώστε» όσο μπορείτε καλύτερα την περιοχή της λεκάνης σας και αφήστε τις κινήσεις να προέλθουν από εκεί δυνατές ή απολαυστικές, ανάλογα με τi σας αρέσει περισσότερο.

2η - Κάμψη του ποδιού

- Ξαπλώστε ανάσκελα, τα χέρια παράλληλα με το σώμα, τα πόδια τεντωμένα. Τραβήξτε τώρα τη δεξιά σας φτέρνα προς το σώμα σας και σηκώστε το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματός σας όσο χρειάζεται, για ν' αγγίξετε με το τεντωμένο αριστερό σας χέρι το δεξί γόνατο. Όσο περισσότερο γέρνει το γόνατο προς το αριστερό πόδι, τόσο αποτελεσματικότερη είναι και η άσκηση.

- Εκπνέετε όταν εκτελείτε κίνηση και εισπνέετε όταν ξαπλώνετε και πάλι ανάσκελα χαλαρώνοντας. Ύστερα, επαναλαμβάνετε την άσκηση με το αριστερό γόνατο και το δεξί χέρι.

3η - Χέρια προς τα πάνω

- Ξαπλώστε πάλι ανάσκελα, τα πόδια τραβηγμένα, οι πατούσες να πατούν κάτω (έτσι είναι και πιο χαλαρή η κοιλιά). Τεντώνετε όμως τα χέρια σας προς τα πάνω και συνάμα εισπνέετε βαθιά.

- Εκπνέοντας, τεντώνετε ταυτόχρονα το δεξί σας χέρι και το αριστερό σας πόδι (το γόνατο λυγισμένο), έτσι που να έλθουν σε επαφή. Η άσκηση γίνεται λίγο πιο δύσκολη, αν προσπαθήσετε να μην ανασηκωθεί καθόλου η λεκάνη σας. 

- Εισπνεύστε πάλι, μόλις επανέλθετε στην αρχική στάση, και επαναλάβετε την άσκηση με το δεξί πόδι και το αριστερό χέρι. 

- Κατά τη διάρκεια της άσκησης συγκεντρώστε τη σκέψη σας στην κοιλιά σας και προσπαθήστε να νιώσετε τις κινήσεις εκεί.

4η - Γατίσια καμπούρα

- Για την άσκηση αυτή γυρνάτε και παίρνετε τη στάση «τετράποδου», στηρίζεστε δηλαδή στα χέρια και τα γόνατα ( τα χέρια δεν πρέπει ν' απέχουν πολύ από τα γόνατα).

- Εκπνέοντας αφήνετε τη σπονδυλική σας στήλη να «κρεμάσει» τελείως, ενώ σηκώνετε το κεφάλι και κοιτάτε το ταβάνι. Στη στάση αυτή μετράτε μέχρι το τρία και στη συνέχεια κατεβάζετε το κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα εκπνέετε και κάνετε μια «γατίσια καμπούρα», σφίγγοντας, την ίδια ώρα, τους μυς της κοιλιάς σαν να θέλετε να τους πιέσετε πάνω στη σπονδυλική στήλη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News