default-image

Έλλειψη φωτισμού και διάβασης πεζών σκότωσαν τη Βρετανίδα

Κρήτη
Έλλειψη φωτισμού και διάβασης πεζών σκότωσαν τη Βρετανίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικές ελλείψεις και εγκληματικές παραλείψεις δεκαετιών συνέτειναν σε μια ακόμη τραγωδία, η οποία, εκτός από την απώλεια μιας ακόμη ανθρώπινης ζωής, κοστίζει ακριβά και στη γενικότερη εικόνα του νησιού. Θύματα της ελληνικής κακοδαιμονίας και της έλλειψης στοιχειωδών υποδομών έπεσαν αυτή τη φορά δύο Βρετανοί τουρίστες στην περιοχή των Γουβών.

Οι διακοπές του ζευγαριού στην Κρήτη κατέληξαν σε τραγωδία, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο μοτοποδήλατο ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν την παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Τροχαία Ηρακλείου, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας φαίνεται πως δεν πρόλαβε να τους αποφύγει, με μοιραίες συνέπειες για την 51 ετών Βρετανίδα, η οποία εκσφενδονίστηκε στο πλάι του δρόμου, ο οποίος δικαίως χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους της περιοχής ως καρμανιόλα.

Σοκαρισμένοι περίοικοι και άλλοι Βρετανοί τουρίστες που άκουσαν τον τρομαχτικό θόρυβο και τις κραυγές αγωνίας των θυμάτων προσπάθησαν να κρατήσουν στη ζωή την 51 ετών Βρετανίδα μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα. Ωστόσο, η άτυχη γυναίκα δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αργότερα. Σοβαρά τραυματισμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση παραμένει ο σύζυγός της, 46 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Οι κάτοικοι της περιοχής των Γουβών δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή και την απογοήτευσή τους, καθώς η τουριστική ζώνη παραμένει χωρίς στοιχειώδεις υποδομές. Εγκαλούν με σκληρή γλώσσα όλους τους αρμόδιους φορείς πως παραμένουν ασυγκίνητοι μπροστά στο βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν εξαιτίας της έλλειψης διαβάσεων και φωτισμού. Οι ίδιοι και τα παιδιά τους κάνουν το σταυρό τους διασχίζοντας το δρόμο χειμώνα-καλοκαίρι.

Μπροστά ακριβώς από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η νέα αυτή τραγωδία υπάρχει ένα ακόμη από τα αμέτρητα εικονοστάσια που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο όσα καταγγέλλουν. Στο συγκεκριμένο τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού, που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο, έπρεπε να έχουν διαμορφωθεί ανισόπεδες διαβάσεις και να έχει τοποθετηθεί φωτισμός, όπως ζητούν εδώ και χρόνια.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_85rrg3d2/

Συνελήφθη ο οδηγός

Ο 40χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου συνελήφθη το πρωί, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος της άτυχης Βρετανίδας, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος βρίσκονται υπό διερεύνηση. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για την εμπλοκή και ενός αυτοκινήτου μαύρου χρώματος, το οποίο ωστόσο έφυγε από το σημείο. Όπως διευκρινίζει πάντως η Τροχαία Ηρακλείου, έχει ήδη ζητηθεί τεχνική πραγματογνωμοσύνη, όσο και το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί πώς ακριβώς προκλήθηκαν τα τραύματα στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Παρέμβαση αναμένεται και για την ασφάλεια στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκια της Τροχαίας πραγματοποίησαν και νέα αυτοψία στον τόπο του δυστυχήματος, με επίκεντρο τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News