default-image

Αλ. Τσίπρας: "Η δική μας πρόταση η μόνη ρεαλιστική πρόταση"

Οικονομία
Αλ. Τσίπρας: "Η δική μας πρόταση η μόνη ρεαλιστική πρόταση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τη συζήτηση και τόνισε πως «η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι», ενώ ανέφερε ότι στη συζήτηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντέισελμπλουμ.

Με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των πολιτικών συζητήσεων για το ελληνικό ζήτημα, που επίμονα ζητούσε από την αρχή της διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση.

Η ολοκλήρωση της πολιτικής συζήτησης, που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Βερολίνο με την επταμερή συνάντηση κορυφαίων ηγετών της ευρωζώνης και των επικεφαλής των εμπλεκόμενων θεσμών, σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης μέρας, η οποία θα είναι εξίσου δύσκολη για την κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στο εσωτερικό ο πρωθυπουργός θα φέρει τώρα το περίγραμμα της συμφωνίας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να το εξηγήσει στους ψηφοφόρους του και το λαό.

Ντέισελμπλουμ: "Καλή η συνάντηση"

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ εξερχόμενος από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες».

Η Ελλάδα στη συνάντηση Ομπάμα - Λιου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στις 24:00 ώρα Ελλάδας στον Λευκό Οίκο με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε και το θέμα της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News