Ειδήσεις

Ένα χρόνο μετά...

Ζούμε σε μια εποχή βαθιάς ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία αρχών και αξιών από το δημόσιο βίο. Η χώρα πορεύεται σ' ένα αβέβαιο μέλλον, χωρίς την ύπαρξη συγκεκριμένης στρατηγικής, χωρίς εσωτερική συνοχή, χωρίς ξεκάθαρους στόχους, που αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για αισιόδοξη πορεία.

Του Γιάννη Κουράκη

Ο πολιτικός λόγος, που θα έπρεπε, λόγω των κρίσιμων περιστάσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, να είναι συγκεκριμένος και διαλλακτικός, γίνεται όλο και πιο ακραίος, καταγγελτικός και διχαστικός.

Το "επιχείρημα" και ο δημοκρατικός διάλογος, βασικά στοιχεία της πολιτικής λογικής, έχουν εξοστρακιστεί ολοκληρωτικά από τη δημόσια αντιπαράθεση και τη θέση τους έχουν πάρει η αοριστία, η υποσχεσιολογία και ο εξοστρακισμός κάθε διαφορετικής άποψης.

Η πολιτική βρίσκεται εγκλωβισμένη στο μικροσκόπιο της σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης και η προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας υποχωρεί μπροστά σε επικοινωνιακές στρατηγικές και ανορθόδοξες ισορροπίες.

Αυτό το θλιβερό φαινόμενο της υποβάθμισης της δημόσιας ζωής δεν αποτελεί μόνο χαρακτηριστικό της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά έχει μεταδοθεί και στις τοπικές κοινωνίες και πιο συγκεκριμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραδοσιακό κύτταρο και πυλώνα της Δημοκρατίας.

Είμαι από αυτούς που ως αιρετός έχω βιώσει στο πετσί μου αυτήν την πολιτική. Έχω δεχτεί απίστευτη λάσπη και απίθανες κατηγορίες από τους γνωστούς-άγνωστους ψιθυριστές.

Άτομα και - κάποια - Μέσα Επικοινωνίας, που δεν μπορούσαν να μας αντιμετωπίσουν πολιτικά ή ενοχλήθηκαν από αποφάσεις και θέσεις μας ή δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν την επιτυχία, βρήκαν τον εύκολο, ασφαλή και χωρίς κόστος τρόπο του ψιθύρου και της συκοφαντίας, επιδιώκοντας τον πολιτικό μας αφανισμό. Τους αντιμετωπίσαμε όλους με το κεφάλι ψηλά και αποτελεί για εμάς τίτλο τιμής η πρωτιά του 42% περίπου, με την οποία μας τίμησαν οι Ηρακλειώτες την πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης.

Ένα χρόνο μετά, θέλουμε να εκφράσουμε άλλη μια φορά και δημόσια την ευγνωμοσύνη μας, όπως και σε όλους εκείνους που δε μας ψήφισαν, γιατί παρασύρθηκαν από τις σειρήνες της διαβολής και της διαστρέβλωσης, και οι οποίοι σήμερα εκδηλώνουν τη συμπάθειά τους με κάθε ευκαιρία.

Τους διαβεβαιώνουμε όλους ότι είμαστε εδώ, παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα, και θα παραμείνουμε δίπλα τους πάντα υπεύθυνοι, ειλικρινείς και αισιόδοξοι για ένα πιο καλό αύριο, για μια καλύτερη πόλη, θιασώτες πάντα της εφαρμοσμένης και αποτελεσματικής πολιτικής.

Σχόλια