Ειδήσεις

Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για το βιασμό αθλήτριας

Για την επόμενη Πέμπτη στις 11 Ιουνίου διεκόπη η δίκη με κατηγορούμενο έναν 55χρονο πρώην προπονητή που φέρεται να βίασε μια 14χρονη αθλήτριά του, πριν από περίπου 13 χρόνια.

Καταπέλτης στην κατάθεσή της ήταν η δεύτερη ψυχολόγος της κοπέλας που κατέθεσε τα όσα της μετέφερε τότε η 28χρονη σήμερα γυναίκα.

Προηγήθηκαν οι καταθέσεις μίας πρώην αθλήτριας - Πανελληνιονίκη - του προπονητή, αλλά και μίας ακόμη ψυχολόγου.

Μεταξύ άλλων κατέθεσαν ακόμη αρκετές πρώην αθλήτριες και ένας αθλητής, που ανέφεραν πως δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα από τον προπονητή, αλλά και συγγενείς της 14χρονης τότε κοπέλας, και η γυναίκα του 55χρονου.  

Ακόμη, κατέθεσε η δημοσιογράφος στην εκπομπή της οποίας βγήκε η κοπέλα που υποστηρίζει ότι βιάστηκε και στον "αέρα" ανέφερε τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια του πρώην προπονητή της.

Στην κατάθεσή της, η Πανελληνιονίκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μου είχε δείξει αδυναμία από την αρχή. Ήμασταν 10 παιδιά. Μας απομόνωνε από άλλα παιδιά αθλητές. Μας πήγαινε αλλού να προπονούμαστε. Τον βόλευε έλεγε, για να μην μας αντιγράφουν οι άλλοι προπονητές. Μου είχε πει ότι με αγαπάει ότι ήθελε να με παντρευτεί. Η γυναίκα του ήταν αθλήτρια μαζί μου. Μου είχε πει ο ίδιος ότι με παρακολουθούσε με κιάλια. Απειλούσε ότι είχε όπλο και αν με δει να με φλερτάρουν θα με σκότωνε. Είχα τρομοκρατηθεί. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε το χάρισμα να πείθει. "Θα με πάρεις" έλεγε"», τόνισε μεταξύ άλλων η πρώην αθλήτρια.

«"Μα δε σε θέλω"», έλεγα εγώ. "Μα με θες", έλεγε εκείνος. Θα με πάρεις! Έλεγε πως είχε πάει μάντισσα και μου είπε πως θα τον παντρευτώ. Είπα στη μαμά μου αν σου πω ποτέ ότι θα πάρω τον προπονητή μου κλείδωσέ με σε ένα δωμάτιο. Στη μαμά μου έλεγα ότι ο προπονητής με πνίγει. Ήμουν εσωστρεφής δεν είπα ακριβώς. Ήμουν τρομοκρατημένη. Είχα πει ότι δεν πάω σε αγώνα αν δεν ήταν οι γονείς μου. Σε αγώνες στα Τρίκαλα μου έβαλε κοριό στο δωμάτιο. Νοίκιαζε πάντα το διπλανό δωμάτιο. Τότε μου έλεγαν οι αθλητές ότι έβαζε ένα ποτήρι στον το τοίχο για να ακούει. Είχαμε πάει να φάμε όλοι μαζί. Εκείνος δεν είχε έρθει στο εστιατόριο. Όταν γυρίσαμε τον είδαμε να τρέχει αναστατωμένος. Ψάξαμε στο δωμάτιο και βρήκαμε κοριό. Τον βρήκαμε κολλημένο με ζελοτέιπ. Μου είπαν τα παιδιά σε ακούγαμε στο ράδιο. Προφανώς από παρεμβολές. Μου έλεγε αφού με θες γιατί δεν το παραδέχεσαι; Δεν μπορούσα να σταματήσω τις προπονήσεις γιατί σε έπειθε ότι έχεις "σβήσει" χωρίς αυτόν και ήταν ο μοναδικός στην πόλη για το άθλημα», αναφέρει.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η πρώην αθλήτρια επισημαίνει πως «ήρθε η μικρή μια μέρα από το μαγαζί που είχα και μου είπε ότι με έχει σαν ίνδαλμα. Ότι θέλει να μου μοιάσει και ότι ο προπονητής όπως θεωρούσε θα την έκανε όπως εμένα. Της είχε πει ότι αν ακολουθούσε την ίδια τακτική θα γινόταν όπως και  εγώ. Εγώ της έδειξα την απέχθειά μου. Την προβλημάτισε. Σύμφωνα πάντα με την πανελληνιονίκη η ανήλικη τότε της είπε ότι ακολουθεί ότι έκανε και εκείνη. Τότε προβληματίστηκε, όπως είπε, στο δικαστήριο και τη ρώτησε αν την έχει πειράξει. "Σε έχει πειράξει; Έχει δείξει ερωτικό ενδιαφέρον; Πες μου!», εκεί σύμφωνα με τα όσα συνέχισε να λέει στη κατάθεση της η πρώην αθλήτρια του 55χρόνου η ανήλικη άρχισε να της εξιστορεί.

Της εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό στην αθλητική εγκατάσταση στα αποδυτήρια όπου φέρεται να βιάστηκε. «Νόμιζε ότι και εγώ έκανα το ίδιο! Το κοριτσάκι αυτό μου είπε τι της είχε κάνει, ότι την έκλεισε στο δωματιάκι και ότι την πίεσε και της έκλεισε το στόμα και ότι πονούσε! Της είπα ότι είναι βιασμός αυτό που ζει και πως πρέπει να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν ήθελε ότι την ανάγκαζε και πως και εγώ το ίδιο έκανα. Μου είπε να μην πω τίποτα γιατί θα την καταστρέψει πως είναι δυνατός. Η μεγαλύτερη αθλήτρια τότε ανέφερε πως της είπε να φύγει από τα χέρια του και από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να πηγαίνει από το μαγαζί, άκουσα σε σύντομο διάστημα αργότερα ότι άλλαξε προπονητή», είπε μεταξύ άλλων η πρώην αθλήτρια.

Καταπέλτης στην κατάθεσή της ήταν η δεύτερη ψυχολόγος όπου ανέφερε ότι «η κοπέλα ήρθε το 2004 σε μένα, αφότου προσπάθησαν να τη βοηθήσουν άλλα κορίτσια που την έβλεπαν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αλλά δεν ήθελε. Αρχικά ήρθαν σε μένα, τους έδωσα συμβουλές και τους είπα να την πείσουν να έρθει, αλλιώς θα απευθυνθώ στον εισαγγελέα και στους γονείς της», είπε.

«Μόλις κάθισε στην καρέκλα κατέρρευσε, μου διηγήθηκε πάρα πολλά. Οι γονείς της είχαν τον προπονητή σαν θετό της πατέρα, όταν διάβασα τα ημερολόγιά της ήταν οι πιο συγκλονιστικές στιγμές, που έχω αντιμετωπίσει σαν επαγγελματίας. Όταν ήρθαν στο γραφείο οι γονείς της τους είπα τι συνέβαινε ότι την ελέγχει και την εξουσιάζει. Ανέφερα πως έχει κακοποιηθεί και σεξουαλικά και ο πατέρας της έμεινε ένα όρθιο ράκος. Οι γονείς μου είπαν ότι θα την στηρίξουν. Και άλλα κορίτσια μου ανέφεραν για τον προπονητή. Έχω δεκατέσσερις καταγγελίες, όμως, δεν τολμούν να έρθουν εδώ. Τότε τους είπα πως θα κάνουμε μία ομαδική συνεδρία, τα κορίτσια που είχαν συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο προπονητή και πως θα τις στηρίξω κεκλεισμένων των θυρών. Δουλέψαμε με τα παιδιά», είπε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της είπε ότι «πολύς κόσμος έχει καταστραφεί εξαιτίας του. Και τη δουλειά μου να έχανα θα ερχόμουν στο δικαστήριο! Μπορεί να μου έχει στερήσει πελάτες με τα όσα διαδίδουν για  μενα αλλά εγώ κοιμάμαι ήσυχη. Δεν είναι υγιές να κάνει μασάζ σε ένα παιδί. Ξέρετε πόσοι με πήραν να μην μιλήσω; Να μην έρθω εδώ; Είμαι υπερήφανη που είμαι μπροστά σας», είπε στο δικαστήριο. «Τις κραυγές της κοπέλας τις ακούω ακόμα. Είχε εμφανιστεί η κοπέλα σαν ιερόδουλη της πόλης. Δεν διαπραγματεύομαι το αίσθημα δικαίου επειδή έχω παιδί. Δεν της αξίζει αυτό που ζει. Γνωρίζω ότι είχε σχέση με τη σημερινή γυναίκα του και την χρησιμοποιούσε για να ζηλέψουν άλλα κορίτσια».

Σύμφωνα πάντα με την ψυχολόγο που ανέφερε πως είναι στο δικαστήριο για εκείνην και πως δεν έχει κίνητρο ούτε όφελος, απλά ηθικά θέλει να είναι εντάξει, κάποια κορίτσια ακόμη και σήμερα που είναι γυναίκες, κρύβουν τα οπίσθιά τους φορώντας κάτι φαρδύ, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να μην φαίνονται, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, πάντα τις κοιτούσε στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους.

Η πρώτη ψυχολόγος είπε μεταξύ άλλων πως «μου ανέφερε πως είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν το 2005 να ζητήσει βοήθεια εξ αιτίας αυτού του γεγονότος. Η πρώτη της αντίδραση θα το έλεγα συναισθηματική απάθεια, σα να βίωνε το γεγονός σαν να ήταν έξω από αυτό. Μετά από σεξουαλική κακοποίηση υπάρχει φόβος αυτοενοχοποίηση, δυσκολίες και στις μετέπειτα σχέσεις με άλλα άτομα. Οποιοδήποτε γεγονός είναι πολύ πιθανό να έχει μετέπειτα παρενέργειες.

Η γυναίκα του προπονητή μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της είπε «εγώ δεν είχα άλλες σχέσεις. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, με ζήτησε από τους γονείς μου, δώσαμε λόγο με δαχτυλίδι και οι γονείς μου κεραυνοβολήθηκαν. Η γυναίκα που έφερε στο δικαστήριο τον άνδρα μου, τον έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο στο κινητό του, ήταν χαρούμενη όταν ήταν σπίτι μας. Το 2004 μου είπε ο άνδρας μου ότι κάτι υπάρχει μεταξύ τους, όμως, τον συγχώρησα για να μην χαλάσω το σπίτι μου. Είμαστε μαζί 23 χρόνια, με τον σύζυγό μου, περνάω καλά. Το ένα παιδί μου είχε κάνει δύο φορές απόπειρα αυτοκτονίας πηγαίνοντας λυκείο, με όλα όσα άκουγε. Η σχέση τους ήταν ερωτική και όχι βιασμός. Ο σύζυγός μου παρασύρθηκε και εκείνη επιδίωξε να μου κλείσει το σπίτι γιατί ήθελε τον άνδρα μου».

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια