default-image

Τρέχουν... για τις ενστάσεις

Κρήτη
Τρέχουν... για τις ενστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε Ολυμπιονίκες... σπρίντερ να ήταν οι απορριφθέντες υποψήφιοι για την α' φάση της Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν περιθώριο να υποβάλουν ένσταση κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού μόλις ένα τριήμερο! Από σήμερα το πρωί, δηλαδή, ως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής!

Ένα άκρως σφιχτό χρονικό περιθώριο από τον ΟΑΕΔ, που ζητά τρελή ταχύτητα από τους ενδιαφερόμενους, ενώ ο ίδιος κινήθηκε με ρυθμούς... χελώνας! Αφού καθυστέρησε αισθητά (θυμίζουμε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 27 Απριλίου και οι προσωρινοί πίνακες βγήκαν μόλις χθες), ο ΟΑΕΔ βιάζεται τώρα να τελειώσει τις διαδικασίες επιλογής των 32.433 προσληφθέντων (μεταξύ 200.000 υποψηφίων) της α' φάσης ώστε να τρέξει γρήγορα η β' φάση του προγράμματος. Β' φάση μέσω της οποίας θα προσληφθούν 20.385 άνεργοι σε όλη τη χώρα και 300 στην Κρήτη.

Βεβαίως πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τη β' φάση της Κοινωφελούς θα πρέπει - αυτό τουλάχιστον επιτάσσει η κοινή λογική - να τελειώσουν όλα τα διαδικαστικά για την α' φάση. Να έχει ολοκληρωθεί δηλαδή η διαδικασία των ενστάσεων που ξεκινά σήμερα και να έχει εκδοθεί ο οριστικός πλέον πίνακας επιτυχόντων του διαγωνισμού. Ο λόγος είναι προφανής. Να ξέρουν οι άνεργοι που έκαναν τα χαρτιά τους στην α' φάση ότι κόπηκαν, για ποιο λόγο ακριβώς κόπηκαν ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο εργασίας στη β' φάση του προγράμματος...

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως στον ΟΑΕΔ και στο υπουργείο Εργασίας αντιλήφθηκαν τώρα το πόσο πολύ έχει αργήσει το όλο Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που, υποτίθεται, θα ξεκινούσε από τα τέλη του 2014!

Η προηγούμενη κυβέρνηση το τρέναρε. Μετά μεσολάβησαν οι εκλογές όπου χάθηκε επίσης πολύς χρόνος, καθώς εύλογα σε ένα βαθμό είχαν «παγώσει» οι διαδικασίες. Και έτσι φτάσαμε ένα πακέτο προσλήψεων, που οι άνεργοι σε όλη την χώρα, και εδώ στην Κρήτη, περίμεναν πώς και πώς από το προηγούμενο έτος, να αναμένεται στα μέσα του καλοκαιριού και αν!

ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι κόπηκαν

Εν πάση περίπτωση, από τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια υποβολής ένστασης είναι τόσο ασφυκτικά, καλό θα ήταν οι υποψήφιοι που διεκδικούν τις θέσεις εργασίας και εδώ στο νησί μας να κινητοποιηθούν άμεσα. Να τσεκάρουν τις λίστες επιτυχόντων και απορριφθέντων που από χθες το μεσημέρι αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Και εφόσον είναι στη λίστα των κομμένων να δουν αν θέλουν να υποβάλουν ένσταση ή όχι.

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και ειδικότερα στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 είναι αναρτημένοι:

α) Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 32.433 ωφελούμενους-εγγεγραμμένους ανέργους στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επελέγησαν για να εργαστούν με πλήρη απασχόληση επί 5 μήνες σε Δήμους της χώρας.

β) Ο Πίνακας Αποκλειομένων για το ίδιο πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία μπορούν να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξής τους στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων ή το λόγο αποκλεισμού τους στον Πίνακα Αποκλειομένων, με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της αίτησης (τον κωδικό αριθμό της αίτησης). Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 08:00 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), ενώ τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00. Ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης των ωφελούμενων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων θα καταρτιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων και ακολούθως θα ανακοινωθούν.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News