Ειδήσεις

"Αν χρειαστούν ψήφοι για συμφωνία θα κάνουμε το καθήκον μας"

Στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης που χάραξε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" το βράδυ της Τετάρτης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και θεσμών, υποστήριξε με έμφαση ότι, εάν η κυβέρνηση υποστεί διαρροές από βουλευτές της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη συμφωνία μέσα στη Βουλή και χρειαστεί ψήφους για να εγκριθεί, το κόμμα της Συγγρού θα κάνει το καθήκον του.

Ο πρώην υπουργός τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της επίτευξης συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν, καλώντας τον πρωθυπουργό να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες με συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι «μια συμφωνία είναι καλύτερη από μία μη συμφωνία».

«Ενθαρρύνουμε τον Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν με συμφωνία. Μακάρι να φέρει μια συμφωνία καλύτερη από εκείνη για την οποία εμείς ως κόμμα δεν μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο, γεγονός που όπως είπε δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Σε ερώτηση επίσης εάν είχε μπροστά του τον πρωθυπουργό τι θα ήθελε να του πει, ο κ. Μητσοτάκης με αφοπλιστική ειλικρίνεια δήλωσε: «Είμαστε δυο πολιτικοί της ίδια γενιάς, ο καθένας έχει τη δική του ιδεολογική αφετηρία θέλοντας να αφήσει πίσω του τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, αλλά για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η συμφωνία. Ξέρω ότι ο πρωθυπουργός έχει δυνατότητες και θα πρέπει να υποχωρήσει, και μάλιστα κάποιες υποχωρήσεις θα είναι επώδυνες, κυρίως για τον ίδιο, καθώς οι προεκλογικές του εξαγγελίες ήταν διαφορετικές. Όμως έχεις (Αλέξη Τσίπρα) μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, δαπάνησέ το για να κάνεις το σωστό. Πάρε διαζύγιο από τις ακραίες φωνές του κόμματός σου, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται, και κάνε αυτό που είναι σωστό για τη χώρα και όχι για το κόμμα».

Κληθείς να απαντήσει για τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα του, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα προσώπων αλλά πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί. Ο ίδιος πιστεύει ότι «λύση στο πρόβλημα δε θα δώσει μια αλλαγή στην ηγεσία και δεν μπαίνω σε συζητήσεις για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία. Πληρώσαμε ως κόμμα ότι δεν πήραμε διαζύγιο από το λαϊκισμό».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης, που είχε την ευκαιρία σήμερα να βρεθεί και στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου επισκεπτόμενος τον Προφήτη Ηλία και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της περιοχής, εξήρε τη δυναμική που διαπίστωσε ότι διακατέχει τον αγροτικό κόσμο, αν και, όπως είπε, αυτήν τη στιγμή για τους παραγωγούς αποτελεί θηλιά στο λαιμό το φορολογικό καθεστώς αλλά και θέματα γραφειοκρατίας που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενίσχυση για να γίνουν εκ νέου ανταγωνιστικά τα αγροτικά προϊόντα της μεγαλονήσου.

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Σχόλια