default-image

Κοντά στην επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας

Κρήτη
Κοντά στην επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τότε που μπήκαν οι τίτλοι τέλους στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας με τις εικόνες χάους και τα προβλήματα της καθημερινότητας να κυριαρχούν στην καρδιά του Ηρακλείου.

"Κενό" που διαπιστώνουν τόσο οι δημότες όσο και η δημοτική Αρχή, που προχωρά τις διαδικασίες για την επανίδρυσή της.

Ο Βασίλης Λαμπρινός θέτει το επίμαχο ζήτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή, ταξίαρχο Νίκο Χριστοφάκη, με στόχο τη διευθέτηση ορισμένων ζητημάτων που έχουν σχέση με τις βάρδιες όσο και με τον εξοπλισμό, όπως ασύρματοι, μηχανές κ.ά.

Πριν δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου, ανακοινώθηκε στους δημοτικούς αστυνομικούς, η κατάργηση της υπηρεσίας, με το προσωπικό να βιώνει εφιαλτικές στιγμές και με τους ίδιους να γίνονται μπαλάκι του όλου συστήματος, στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Δύο χρόνια μετά, οι ελπίδες τους αναπτερώνονται καθώς όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν από την αρχή, με το 1/3 όμως του προσωπικού, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν 3 βάρδιες αλλά δύο, ενώ αναγκαία είναι η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε σύνολο 70 ατόμων, μόλις 21 άτομα θα επιστρέψουν για την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, τα 13 άτομα επιστρέφουν από την ΕΛ.ΑΣ., τα 7 προέρχονται από τη διαθεσιμότητα και ένας από τις ειδικές εξαιρέσεις.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News