default-image

Αντ. Σαμαράς: Πριν καν πάρουν μέτρα μας οδήγησαν σε ύφεση

Ελλάδα
Αντ. Σαμαράς: Πριν καν πάρουν μέτρα μας οδήγησαν σε ύφεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βολές» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του κόμματός του, Μάριου Σαλμά, με τίτλο «Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο».

«Σήμερα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μέτρο, οδήγησε τη χώρα σε ύφεση.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική και χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει διακυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς, σημείωσε επίσης ότι το μεγάλο στοίχημα για κάθε πολιτικό είναι η ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που θέλει και αυτό που μπορεί. Αυτό, πρόσθεσε, δεν απασχολεί όσους δεν έχουν ιδέες, ή όσους προσπαθούν απλώς να αναρριχηθούν στην εξουσία, ή μονάχα να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και εξήρε το έργο του Μάριου Σαλμά στον τομέα της υγείας. Αναφερόμενος δε στη δική του διακυβέρνηση, είπε πως τον Ιούνιο του 2012 η χώρα κινδύνευε να βγει από το ευρώ και η πραγματικότητα επέβαλλε να βγούμε από τα ελλείμματα.

«Η ιδεολογία μας ήταν αντίθετη με την επιβολή φόρων. Ασκήσαμε δύσκολη πολιτική. Βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, στα πλεονάσματα, στις αγορές. Ξεκινήσαμε να μειώνουμε τους φόρους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων σημειώνοντας με νόημα ότι «τις ιδέες σου τις διαλέγεις αλλά τα προβλήματα τα βρίσκεις μπροστά σου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News