Ειδήσεις

Στη Λότζια τα παιδιά του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής

Με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκαν σήμερα Τετάρτη οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, που πριν λίγες μέρες διακρίθηκαν με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στο Διαγωνισμό "Free Mobility - Ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη μας".

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από γονείς και εκπαιδευτικούς, συνάντησαν τόσο το δήμαρχο Ηρακλείου όσο και την αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη καθώς και τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρο Ινιωτάκη.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ-άτομα με ειδικές ανάγκες έθεσαν στο δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στην πόλη, άσκησαν σκληρή κριτική για τις συνθήκες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι και ζήτησαν τη δημιουργία υποδομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι τα παιδιά είχαν δίκιο στη σκληρή κριτική που άσκησαν, ωστόσο κάθε μέρα που περνά στην πόλη του Ηρακλείου, όπως τους είπε, γίνονται βήματα προόδου.

«Ήδη, για πρώτη φορά τοποθετούνται τουαλέτες ενώ θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες και για ράμπα θαλάσσης προκειμένου να έχετε πρόσβαση και στην παραλία. Είναι πρόθεση της δημοτικής Αρχής να αμβλύνει το πρόβλημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Ηράκλειο και φέτος κάνουμε το πρώτο βήμα. Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας θα βοηθήσει επίσης προς την κατεύθυνση αυτή», επισήμανε ο δήμαρχος Ηρακλείου.  

Σχόλια