default-image

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 700.000 ευρώ ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Ελλάδα
Αποφυλακίζεται με εγγύηση 700.000 ευρώ ο Ντίνος Μιχαηλίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την επιβολή υψηλότατης χρηματικής εγγύησης, ύψους 700.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους δείχνει την πόρτα εξόδου από τη φυλακή στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Το δικαστήριο, με πλειοψηφία 3 προς 2, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Κύπριου πρώην υπουργού, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15ετή κάθειρξη για τη διακίνηση παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο δέχθηκε για τον Κύπριο πρώην αξιωματούχο τις αιτιάσεις που επικαλούνταν στην αίτηση που κατέθεσαν οι συνήγοροί του, Γιάννης Μαντζουράνης και Άρης Χαραλαμπάκης, τόσο για την ηλικία του -καθώς είναι 80 ετών- όσο και τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του. Στον Ντίνο Μιχαηλίδη, πλην της χρηματικής εγγύησης, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Για την υπόθεση της διακίνησης «δώρων» που αφορούσαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την αγορά των ρωσικών όπλων έχουν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πλην του πρώην υπουργού της Κύπρου, ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης σε κάθειρξη 15 ετών, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους, Αναστάσιος Σοφός σε ισόβια και επιπλέον 12ετή κάθειρξη, η σύζυγός του, Μαρία Σοφού σε 12ετή κάθειρξη, καθώς και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών.

Πηγή: imerisia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News