default-image

Ημερίδα για την επανένταξη των μεταναστών στο Ηράκλειο

Κρήτη
Ημερίδα για την επανένταξη των μεταναστών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα "Εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης" τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα "Καστελλάκη" του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Γραφείου Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση επί του προγράμματος "Εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης".

Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των επαγγελματικών οργανώσεων, των ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 2010, το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης υλοποιεί το πρόγραμμα "Εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης υπηκόων Τρίτων Χωρών, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής (75%) και το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (25%). Στα πλαίσια της προσπάθειας συνεπούς παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού του ΔΟΜ Ελλάδος σε κάθε περιοχή και των δράσεων κοινωνικής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, κρίθηκε αναγκαία η ύπαρξη παροχής των υπηρεσιών του ΔΟΜ στην περιφέρεια της Κρήτης, προς όφελος των μεταναστών και της τοπικής κοινωνίας.

Έκθεση φωτογραφίας

Στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η ημερίδα, θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας "kinesis & taxis". Οι επισκέπτες της έκθεσης θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στο χρόνο και τον χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν το μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

11:30: Άφιξη - έγγραφές

12.00: Χαιρετισμοί από τους:

-Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

-Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό

-Επιτελάρχη Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκη

-Διευθυντή Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αστυνομικό διευθυντή κ. Μαρκετάκη Παναγιώτη

-Γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο κ. Μιχάλη Καραμαλάκη

-Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, αρχιπλοίαρχο Λ.Σ., κ. Γιώργο Σεφεριάδη

-Επικεφαλής ΔΟΜ Ελλάδος, κ. Δανιήλ Εσδρά

12:30: Παρουσίαση Προγράμματος "Εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης"

12:45: Συζήτηση-ερωτήσεις σχετικά με το Πρόγραμμα "Εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης"

13:15: Βραβεύσεις

13:30: Λήξη εκδήλωσης

Θα ακολουθήσει παράθεση ελαφρού γεύματος στο χώρο της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News