default-image

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 38χρονου ψαροντουφεκά

Κρήτη
Θρίλερ με την εξαφάνιση του 38χρονου ψαροντουφεκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς αποτέλεσμα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι έρευνες για την ανεύρεση του 38χρονου πλακατζή Νεκτάριου Λογκάκη, πατέρα δύο παιδιών από τη Σκοπή Σητείας, ο οποίος χάθηκε στα νερά του Πρασονησίου Λεύκης Λασιθίου το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.

Στην ομάδα των αυτοδυτών από το Καταδυτικό Κέντρο Ιεράπετρας, με επικεφαλής τον βοηθό εκπαιδευτή των εκπαιδευτών κ. Λευτέρη Παπαμιχαήλ, με εμπειρία τριάντα χρόνων στις καταδύσεις, και στην ομάδα των αυτοδυτών του Καταδυτικού Κέντρου Μύρτου με επικεφαλής τον εμπειρογνώμονα ναυαγίων και βετεράνο των ΟΥΚ, κ. Νίκο Λαμπράκο, προστέθηκαν νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης τέσσερις αυτοδύτες της ΕΜΑΚ Ηρακλείου.

Στις έρευνες συμμετέχει το πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, δεκάδες εθελοντές βουτηχτές επιφανείας, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, καθώς και δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος με τους εθελοντές Σαμαρείτες από την Ιεράπετρα και τη Σητεία οι οποίοι "χτενίζουν" τις ακτές ανατολικά και δυτικά του Γούδουρα.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για τρίτη μέρα από τη θάλασσα και από την ξηρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα άλλο εκτός από το ένα βατραχοπέδιλο του 38χρονου, τη σημαδούρα του και τα ψαροντούφεκά του. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται κανονικά από το Λιμενικό Σώμα», μας είπε ο υπολιμενάρχης Ιεράπετρας, σημαιοφόρος Λ.Σ. κ Γιάννης Χρυσοφάκης.

Στην έρευνα που ξεκίνησε από τις 9 το πρωί της περασμένης Δευτέρας η πρώτη ομάδα βατραχανθρώπων αυτοδυτών που έφτασε στο Πρασονήσι, επιχειρώντας να βρει τον Νεκτάριο Λογκάκη, ήταν η ομάδα του Καταδυτικού Κέντρου Ιεράπετρας με επικεφαλής τον εκπαιδευτή κ. Λευτέρη Παπαμιχαήλ.

«Μας κάλεσε στις 9 το πρωί της Δευτέρας ο υπολιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Χρυσοφάκης και μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην έρευνα και διάσωση του αγνοούμενου ερασιτέχνη ψαρά. Αφήσαμε τις δουλειές μας, και τα τρία καταδυτικά κέντρα που διατηρούμε στην Ιεράπετρα, πήραμε με την ομάδα μου το φουσκωτό και φτάσαμε ταχύτατα στο Πρασονήσι. Την πρώτη μέρα βουτούσαμε σε ρηχά νερά μέχρι 4 έως 6 μέτρα βάθος, σε μια ακτίνα μισό μίλι κάτω από το Πρασονήσι, μέσα στην οποία πιστεύαμε ότι θα εντοπίσουμε τον αγνοούμενο. Τη δεύτερη μέρα πέσαμε σε πιο βαθιά νερά με επίκεντρο την ίδια περιοχή, ενώ την τρίτη μέρα μετά το μεσημέρι, ερευνήσαμε σε βάθος από 40 έως 70 μέτρα, δυτικά του Πρασονησίου», αναφέρει ο κ. Χρυσοφάκης.

«Η θάλασσα ήταν καθαρή. Είχαμε καλή ορατότητα, αλλά τα θαλάσσια ρεύματα έκαναν την προσπάθειά μας πολύ κουραστική. Αν ο 38χρονος βρισκόταν σε μικρό βάθος θα μπορούσε να τον είχε εντοπίσει ακόμα και το στρατιωτικό ελικόπτερο, που επιχείρησε από αέρος την πρώτη μέρα των ερευνών», μας είπε ο ιδιοκτήτης του Καταδυτικού Κέντρου Ιεράπετρας κ. Λευτέρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος είχε εντοπίσει πνιγμένο τον άτυχο φυσιοθεραπευτή Γιώργο Κουβάκη στις 19 Απριλίου του 2013, σε μεγάλο βάθος μέσα σε ένα υποθαλάσσιο βάραθρο, για να τον ανασύρει αμέσως μετά στην επιφάνεια ο Νίκος Λαμπράκος.

Σε ένα διάλειμμα για λίγες ανάσες και σύντομη ξεκούραση πάνω στο φουσκωτό του σκάφος, βρήκαμε στο κινητό του το 48χρονο αυτοδύτη κ. Νίκο Λαμπράκο, από τον οποίο ζητήσαμε να μάθουμε νέα για την πορεία των υποθαλάσσιων ερευνών, καθώς εκτιμάται ότι, επιφανειακά έχει σαρωθεί χωρίς ευρήματα ολόκληρη η περιοχή, μέσα στην οποία πιθανολογείται ότι βρίσκεται ο 38χρονος Νεκτάριος Λογκάκης.

«Συνεχίζουμε να βουτάμε για τρίτη μέρα στα νερά γύρω από τα Πρασονήσια, αλλά τώρα κατεβαίνουμε σε βάθος μέχρι 70 περίπου μέτρα. Οι αυτοδύτες του καταδυτικού μας κέντρου Γιώργος Φωκαέας και Γιάννης Παπαδάκης, μαζί με εμένα, τον αδερφό μου τον Κώστα και το γιο μου τον Γιάννη, συνεχίζουμε την έρευνα, σε μια απόσταση ενός τετραγωνικού μιλίου, μέσα στο οποίο πιθανολογούμε ότι θα βρούμε το παλικάρι. Μέχρι στιγμής η θάλασσα ήταν διαυγής, είχαμε καλή ορατότητα, και βλέπαμε καθαρά στα 60 μέτρα. Από απόψε το βράδυ, όμως, ο καιρός θα χαλάσει και οι συνθήκες θα είναι πιο άγριες την επόμενη μέρα αν δεν καταφέρουμε μέχρι το σούρουπο να βρούμε τον αγνοούμενο», μας είπε ο Νίκος Λαμπράκος.

Αν και έχουν περάσει 72 ώρες από την εξαφάνιση του Νεκτάριου Λογκάκη οι ομάδες έρευνας και διάσωσης από ξηράς και από θαλάσσης δε σκοπεύουν να τα παρατήσουν, θέλουν να συνεχίσουν, αρκεί να έχουν τη στοιχειώδη υποστήριξη από τις τοπικές Αρχές.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News