Ειδήσεις

Στη Λαμία η ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων

Στη Λαμία θα γίνει, από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, 5, 6 και 7 Ιουνίου, η συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, όπου θα παρουσιαστεί η αναλογιστική μελέτη για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων.

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για το Σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά και ζητήματα ασφαλιστικού καθεστώτος των δικηγόρων.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οικονομικής φύσεως θέματα. Επίσης θα συζητηθεί η ίδρυση αυτοτελούς λογιστηρίου, οι διακοπές των συνεδριάσεων των ποινικών δικαστηρίων, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης Ευάγγελο Μουνδριανάκη να είναι ο ένας εκ των εισηγητών, καθώς και οι τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «συγκαλείται στη Λαμία, στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους.

Η Ολομέλεια, αφού ενημερωθεί από τον πρόεδρό της Βασίλη Αλεξανδρή, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για όλες τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του Δικηγορικού Σώματος, θα συζητήσει τα ακόλουθα θέματα:

1. Σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με εισηγητές τους Νικόλαο Βαλεργάκη, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γιογλή, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και Νικόλαο Παπάκο, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

2. ΦΠΑ, με εισηγητή τον Ευστάθιο Μπακάλη, δικηγόρο Αθηνών

3. Ζητήματα ασφαλιστικού καθεστώτος δικηγόρων - Ασφαλιστικές εισφορές - Οικονομική κατάσταση ΤΑΝ-ΤΕΑΔ. Το σώμα θα ενημερώσει ο Δημήτρης Βερβεσός, αναπληρωτής πρόεδρος της  Διοικούσας Επιτροπής Νομικών ΕΤΑΑ.

4. Παρουσίαση αναλογιστικής μελέτης για το ΤΕΑΔ από τους εκπροσώπους της εταιρείας PRUDENTIAL ACTUARIAL SOLUTIONS.

5. Οικονομικά Ολομέλειας-Ίδρυση αυτοτελούς Λογιστηρίου.

6. Διακοπές των συνεδριάσεων των ποινικών δικαστηρίων, με εισηγητές τους Γεώργιο Σταματογιάννη, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, και Ευάγγελο Μουνδριανάκη, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης.

7. Τροποποιήσεις Κώδικα Δικηγόρων, με εισηγητές τους Αναστασία Γιογλή, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, και Νικόλαο Παπάκο, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών».

Σχόλια