Ειδήσεις

Με χειροπέδες 4 Σύριοι για πλαστά πιστοποιητικά

Το όνειρό τους για φυγή στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα για Ιταλία και Ελβετία, σταμάτησε στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης". Ο λόγος για 4 Σύριους που θέλησαν να ταξιδέψουν εγκαταλείποντας τη χώρα μας, πλην όμως έχοντας μαζί τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου συνέλαβαν τους 4 υπηκόους Συρίας, ηλικίας 38, 21, 26 και 25 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες (02.06.2015) το πρωί, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τις Αρχές, συνελήφθησαν ο 38χρονος και ο 21χρονος διότι επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βελγίου και Αρχών Γαλλίας αντίστοιχα, προκειμένου αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Μιλάνο Ιταλίας.

Επιπλέον χθες (02.06.2015) το απόγευμα, σε άλλο αστυνομικό έλεγχο, ο 26χρονος και ο 25χρονος επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας και Αρχών Γερμανίας αντίστοιχα, προκειμένου αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γενεύη Ελβετίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια