Ειδήσεις

Δήμος: Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στην Αλικαρνασσό

Σε σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Αλικαρνασσού, με στόχο και την εξοικονόμηση ενέργειας, προχωρά η δημοτική Αρχή του Ηρακλείου.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν μια σειρά έργων που ήδη υλοποιούνται, ενώ σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε τη σύμβαση νέου έργου με τον ανάδοχο που προέκυψε από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη.

Πρόκειται στην ενεργειακή αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων της δημοτικής ενότητας Νέας Αλικαρνασσού μέσω της αντικατάστασης με ψυχρά υλικά των πλακοστρώσεων των πεζοδρομίων που θα αντανακλούν τη θερμοκρασία, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής κατανάλωσης και την φύτευση δέντρων.

Το έργο με τον τίτλο "Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας σε κοινόχρηστους χώρους της δημοτικής ενότητας Νέας Αλικαρνασσού", έχει προϋπολογισμό 103.295,67 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Ο χρόνος αποπεράτωσής του είναι οι 3 μήνες.

Β. Λαμπρινός: «Στόχος μας η εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των δημοτών»

«Η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη είναι ανάμεσα στις βασικές μας προτεραιότητες», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός, τονίζοντας τα οφέλη από αυτή την παρέμβαση στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά κτίρια.

«Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας αλλάζουν το μικροκλίμα των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων των περιοχών όπου πραγματοποιούνται και καθορίζουν τις συνθήκες σε αυτούς και στα γειτονικά κτίρια. Συνακόλουθα, επηρεάζει θετικά όλες τις δραστηριότητες και τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκε στους κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι θα αναβαθμιστούν ενεργειακά, δηλαδή θα μειωθεί η μέγιστη θερμοκρασία τους θερμούς μήνες, όπως η περιοχή πίσω από το γήπεδο του Ηροδότου αλλά και τις οδούς:

- Διονύσου, Ηροδότου, Ηρακλείτου, Δημοκρατίας,Μαυσώλου, Αρτεμισίας

- Τον  περιβάλλοντα χώρος του Πολύκεντρου της Νέας Αλικαρνασσού

- Το Δημοτικό Σχολείο

«Η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης  των κατοίκων στις γειτονιές ,τις συνοικίες στα κτήρια και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος είναι στους στόχους της Δημοτικής Αρχής» επισήμανε ο αντιδήμαρχος.

Σχόλια