default-image

Μητσοτάκης: "Να μη γυρίσουν από Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία"

Κρήτη
Μητσοτάκης: "Να μη γυρίσουν από Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία». Αυτό τόνισε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μη γυρίσει από τις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία.

Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί μας, σημείωσε ότι οι εκλογές δεν είναι επιλογή, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστεί η ψήφος του ελληνικού λαού και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ν.Δ. ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κληθείς να απαντήσει αν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ., παρέπεμψε στο συνέδριο, που όπως είπε θα γίνει για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα, ωστόσο σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν έχει θέμα προσώπων αλλά πολιτικών.

Κατά την επίσκεψή του στον Προφήτη Ηλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αποδέκτης ένθερμης υποδοχής, ενώ επισκέφτηκε το Σύλλογο κατά της οπλοφορίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή σημειώνοντας τη σπουδαιότητα της δράσης του.

Συνομιλώντας με αγρότες και στο Συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων σημείωσε ότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα μπορεί να κάνει τα κρητικά προϊόντα ακόμη πιο ανταγωνιστικά.

Επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης στα πλαίσια της περιοδείας του αρχικά επισκέφτηκε την Οργάνωση Κατά της Βίας και της Οπλοχρησίας "Ο Άνθρωπος", στον Προφήτη Ηλία, όπου και έγινε μέλος της, επισημαίνοντας ότι «η αλόγιστη οπλοχρησία που παραβαίνει το νόμο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε στην Κρήτη, τον τόπο μας, επικαλούμενοι ιστορικές ή πολιτιστικές ιδιαιτερότητες».

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και αμπελουργών στον Προφήτη Ηλία, ενώ επισκέφτηκε και το συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων.

Μετά τη συζήτηση και την ενημέρωση που είχε, δήλωσε: «Με χαρά διαπίστωσα στον Προφήτη Ηλία ότι ο πρωτογενής τομέας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και μια δυναμική η οποία ευτυχώς δε φαίνεται να επηρεάζεται από τη συνολικότερη πολιτική αστάθεια που επικρατεί.

Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του ποιοτικού πρωτογενούς τομέα, ο οποίος δε θα στηρίζεται μόνο σε επιδοτήσεις και σε επιχορηγήσεις, αλλά θα αγωνίζεται για να καθιστά τα ελληνικά προϊόντα ανταγωνιστικά στις παγκόσμιες αγορές».

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να γυρίσει από τις Βρυξέλλες με μια συμφωνία, η οποία, εάν είχε ολοκληρωθεί το Μάρτιο, θα ήταν μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που μπορεί να πετύχει σήμερα.

Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλο αυτήν την αστάθεια.

Εύχομαι η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για τη χώρα και εμείς ως Νέα Δημοκρατία επιφυλασσόμαστε να δούμε τη συμφωνία, να την αξιολογήσουμε, αλλά έχουμε πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτική που αυξάνει φόρους για να χρηματοδοτήσει ένα μεγαλύτερο κράτος. Δε θέλουμε να δούμε αύξηση του ΦΠΑ για να επαναπροσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε αυτές τις πολιτικές θα είμαστε κάθετα αντίθετοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ανάγκη συμφωνίας.

Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα κατάλαβε ότι οι ελπίδες που επενδύθηκαν στον κ. Τσίπρα θα διαψευστούν και η επιστροφή του στο ρεαλισμό θα ακυρώσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις με τις οποίες το κόμμα αυτό εκλέχθηκε».

Η Εθνική Συνδιάσκεψη

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την επικείμενη Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «η Συνδιάσκεψη θα είναι ένα βήμα, αλλά δε θα είναι το μόνο βήμα.

Η Νέα Δημοκρατία θα οδηγηθεί και σε ένα συνέδριο στο οποίο θα πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Το σημαντικότερο ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά θέμα ιδεολογικού προσανατολισμού.

Η Νέα Δημοκρατία ως το μεγάλο κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα θα είναι τελικά εκείνο το κόμμα που θα εκφράσει το δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας».

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News