Ειδήσεις

Μνημόσυνο τιμής και μνήμης στους 62 Μάρτυρες

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 9:30 π.μ., θα τελεστεί αρχιερατικό μνημόσυνο στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, που βρίσκεται στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των 62 μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της γερμανικής Κατοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που ξεκινά στις 10 και ολοκληρώνεται στις 10:30 π.μ. περιλαμβάνει:

-  Επιμνημόσυνη δέηση

- Ομιλία από τον κ. Βαγγέλη Τζούκα, δρ Κοινωνιολογίας

- Προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση εθνικού ύμνου

- Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτές, περιφερειάρχη Κρήτης, δήμαρχο Ηρακλείου, δήμαρχο Μαλεβιζίου, δήμαρχο Γόρτυνας, δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, δήμαρχο Ανωγείων, δήμαρχο Μυλοποτάμου, ανώτερο διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, πρώην βουλευτές, πρώην δημάρχους, αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, κεντρικό λιμενάρχη Ηρακλείου, διοικητή Πυροσβεστικής Ηρακλείου, κόμματα, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ηρακλείου, εκπρόσωπους αναπήρων και θυμάτων πολέμου, αρχηγούς Εθνικής Αντίστασης, Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Επιτροπές.

Κατά πάγια τακτική, δεν αποκλείεται οποιοσδήποτε θελήσει να τιμήσει τη μνήμη των 62 Μαρτύρων, όπως πολιτικό κόμμα, ή οργάνωση ή ιδιώτης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί από το Δήμο Μαλεβιζίου καφές στην ταβέρνα "Μπαρμπαγιώργης" (λεωφ. Α. Παπανδρέου 124-Αμμουδάρα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, για όσους επιθυμούν να μεταφερθούν στον τόπο του μνημόσυνου από ώρα 8:30 π.μ. θα ξεκινήσει λεωφορείο των ΚΤΕΛ από τη Χανιώπορτα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια