Ειδήσεις

Μοσκοβισί: "Δεν έχουμε σχέδιο Β"

«Δεν έχουμε σχέδιο Β', άλλο από μια Ελλάδα με αναδιαρθρωμένη και πιο ισχυρή οικονομία μέσα στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απορρίπτοντας ότι υπάρχει σχέδιο Β.

«Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης και δεν μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος και πρόσθεσε πως «στόχος είναι η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσα στη νομισματική ένωση».

«Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για μια ενιαία λύση για να βοηθήσουμε τη χώρα να ξεπεράσει κάποιες σημαντικές προκλήσεις και δυσκολίες και η ελπίδα μου είναι ότι τις επόμενες μέρες θα βρούμε μια συμφωνία», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Γνωρίζω ότι Κύπρος και Ελλάδα παραμένουν στενοί εταίροι ιδιαίτερα στο εμπόριο, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει, και εργαζόμαστε γι' αυτό, να αποφύγουμε κάθε είδος Grexit. Δεν έχουμε σχέδιο Β', άλλο από μια Ελλάδα με αναδιαρθρωμένη και πιο ισχυρή οικονομία μέσα στη ζώνη του ευρώ», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Σχόλια