default-image

Ο Μ. Συντυχάκης για την οριακή κατάσταση του Βενιζελείου

Κρήτη
Ο Μ. Συντυχάκης για την οριακή κατάσταση του Βενιζελείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του Κόμματος, και τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης, περιόδευσε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου τα μέλη του μίλησαν με εργαζόμενους και ασθενείς και είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους τα σοβαρά, οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως επισημάνθηκε, από τα 17 εκατ. ευρώ για το 2015, το Βενιζέλειο έχει πάρει μόλις 600 χιλιάδες μέχρι σήμερα.

Η κατάσταση που επικρατεί έχει σαν αποτέλεσμα οι συγγενείς των ασθενών αλλά και οι εργαζόμενοι να αγοράζουν χαρτοβάμβακα, οινόπνευμα και άλλα υλικά.

Όπως διαπιστώθηκε από το κλιμάκιο, λόγω της έλλειψης προσωπικού (από τις συνταξιοδοτήσεις έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια 500 εργαζόμενοι χωρίς να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό) από τα 11 κρεβάτια της Μ.Ε.Θ. λειτουργούν τα 9, ενώ από τις 8 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι 4.

Επίσης, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα 12 ιατρεία υπάρχουν 7 νοσηλευτές, στους οποίους μάλιστα χρωστούνται 500 ρεπό. Σε κάθε εφημερία εξυπηρετούνται περίπου 700 άτομα και υπάρχουν μόλις 2 μεταφορείς για να καλύπτουν οι ανάγκες τους. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει, όπως διαπιστώθηκε, και στους τεχνολόγους ακτινολόγους, όπου ενώ προβλέπονται 27 ακτινολόγοι, αλλά υπάρχουν μόνο 9, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να καλύπτονται οι θέσεις και τα ωράρια εργασίας, παρά τη σημαντική προσπάθεια των εργαζόμενων.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει οδηγήσει το Βενιζέλειο σε οριακή κατάσταση.

Τόνισε ότι «το ΚΚΕ σταθερά, μαχητικά παλεύει όλα τα χρόνια για αποκλειστικά δωρεάν σύστημα Υγείας με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με πλήρη στελέχωση σε γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικά μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, άλλα το κυριότερο έξω στην κοινωνία με την έμπρακτη στήριξή του στους αγώνες των εργαζόμενων».

Επίσης ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ότι «το σκίσιμο του μνημονίου, η διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης με τους θεσμούς, τα νέα μέτρα στα πλαίσια της έτσι κι αλλιώς ανέντιμης συμφωνίας θα είναι σε βάρος του λαού με νέες περικοπές στην υγεία, συρρίκνωση των δομών, κλινικών, προσωπικού κ.λπ., ενώ θα προταχθεί ο εθελοντισμός και η αξιοποίηση των δομών των Δήμων, όπου σε μεγάλο βαθμό λυμαίνονται την κοινοτική χρηματοδότηση ΜΚΟ επιχειρηματίες με τη μορφή χορηγού κ.λπ.».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή, καμία αναμονή στη συγκυβέρνηση, αλλά να απαιτήσουν ό,τι δικαιούνται και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News