default-image

"Λουκέτο" σε επτά περιφερειακά ιατρεία στο Ρέθυμνο

Υγεία
"Λουκέτο" σε επτά περιφερειακά ιατρεία στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υγεινομικό  μπλακ άουτ για τη δημόσια υγεία στο Ρέθυμνο δημιουργεί το κλείσιμο επτά περιφερειακών ιατρείων που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας Περάματος.

Η αναστολή λειτουργίας των επτά περιφερειακών ιατρείων για την οποία έχει ενημερωθεί ηδη η ΔΥΠΕ Κρήτης χαρακτηρίζεται προσωρινή, ενώ η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει, έστω και οριακά το Κέντρο Υγείας Περάματος, καθώς το πρόβλημα της έλλειψης του προσωπικού έχει πάρει δραματικές διαστάσεις.

Το προσωρινό λουκέτο αφορά τα Περιφερειακά Ιατρεία: Δροσιάς, Μελιδονίου, Πανόρμου, Χουμερίου, Μαργαριτών, Πηγής, Γαράζου.

Η διοίκηση του Κέντρου Υγείας απέστειλε και έγγραφο και προς  το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τη Δ/νση, της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και λόγω έλλειψης προσωπικού και αυξημένων αναγκών στο Κέντρο Υγείας αναστέλλεται προσωρινά και μέχρι την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού του Κέντρου Υγείας», αναφέροντας ότι οι ασθενείς των Περιφερειακών Ιατρείων θα εξυπηρετούνται στο Κέντρο Υγείας στο Πέραμα.

Από τους δώδεκα γιατρούς του Κέντρου Υγείας έμειναν οκτώ, ενώ μόνο για την κάλυψη των εφημεριών χρειάζονται εννέα.

Διευκρίνιζεται ότι το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί πληθυσμό 17.000 κατοίκων και εφημερεύει κάθε μέρα.

Η αναστολή της λειτουργίας ισχύει για τον Ιούνιο, ενώ τα Περιφερειακά Ιατρεία θα λειτουργήσουν εκ νέου αν καλυφθούν τα κενά σε θέσεις ιατρών που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News