default-image

Τι προτείνει ο Τζιράκης για τον ΟΦΗ

Αθλητισμός
Τι προτείνει ο Τζιράκης για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Τζιράκης είναι ένας άνθρωπος που η ζωή του ποδοσφαιρικά είναι συνυφασμένη με τον ΟΦΗ. Ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως διοικητικός παράγοντας, την εποχή της μεγάλης ακμής.

Στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της «ΚΡΗΤΗ TV» τη Δευτέρα παρουσίασε ένα αναλυτικό πλάνο (σε θεωρητική βάση) για το πώς μπορούν να δουλέψουν τα... γρανάζια για την αναδόμηση του ΟΦΗ.

«Στο διοικητικό, η ομάδα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αποτελείται από εξαίρετους επιχειρηματίες του Ηρακλείου και για την προεδρία βλέπω έναν εκ των Καράτζη ή Παπακαλιάτη. Πρέπει να είναι κάποιος που θα έχει χρόνο, ώστε να ασχολείται προσωπικά ο ίδιος με όλα τα θέματα. Δεν πρέπει να μπαίνουν απαγορευτικά, και το λέω αυτό γιατί διάβασα κάποια πράγματα για τον Νίκο Τσαμπουράκη. Τα κριτήρια πρέπει να είναι ενωτικά και σαφώς χρειάζονται όλοι», τόνισε αρχικά και έπειτα ανέλυσε ένα οικονομικό πλάνο, το οποίο θεωρεί κατάλληλο για την επανεκκίνηση: «Έχουμε την αφετηρία των 600 χιλιάδων από τους επτά επιχειρηματίες, άλλα 300 υποθετικά από την πλευρά Τσαμπουράκη ή άλλους, 200 χιλιάδες από τα διαρκείας, 200 από τηλεοπτικά, 200 από χορηγίες και άλλα τόσα από τα εισιτήρια. Σύνολο 1,7 εκατ. ευρώ, χρήματα με τα οποία πρέπει να χτιστεί μια ομάδα Β' Εθνικής, που θα αγωνιστεί μία σεζόν στη Γ' Εθνική. Χοντρικά θα πω ότι μπορούν να γίνουν 12 συμβόλαια των 50 χιλιάδων, 6 των 30 χιλιάδων και 10 μικρά συμβόλαια. Περίπου δηλαδή 1 εκατ. ευρώ μαζί με το προπονητικό τιμ».

Για το πώς πρέπει να κυλήσουν διαρθρωτικά τα πράγματα ανέφερε: «Εφιστώ την προσοχή στους φίλους μου, που είναι μέλη της κίνησης. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα πρόσωπα, που ξέρω καλά ότι δε δέχονται την αποτυχία. Πρέπει ο ηγέτης να διαχειρίζεται καταστάσεις. Εγώ φοβάμαι τους κόλακες, που λένε μόνο μπράβο. Το θέμα είναι το περιβάλλον της διοίκησης και οι αυλικοί δεν πρέπει να επηρεάζουν. Η κριτική πρέπει να είναι καλοπροαίρετη και να μην... τορπιλίζεται αυτή η προσπάθεια».

Ο Μιχάλης Τζιράκης με ιδιαίτερο τόνο αναφέρθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές, που, όπως είπε, εκπέμπουν SOS: «Οι εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Αυτοί που διοίκησαν να μας πουν γιατί άφησαν το θρυλικό Γεντί Κουλέ ετοιμόρροπο και το ΒΑΚ σε άθλια κατάσταση. Το προπονητικό κέντρο πρέπει να είναι ο μανδύας για μια μεγάλη ομάδα. Μαθαίνω ότι χρειάζονται 250 με 300 χιλιάδες για να βελτιωθεί η κατάσταση και να πάρει άδεια το Γεντί Κουλέ. Υπάρχουν οι υπάλληλοι τόσο στα γήπεδα, αλλά και στα γραφεία, που, αν και απλήρωτοι, φυλάνε... Θερμοπύλες».

Για τις υποδομές υπογράμμισε: «Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Για μένα πρέπει να δημιουργηθεί ο ΟΦΗ 2015, όπως κάποτε εμείς είχαμε φτιάξει τον ΟΦΗ '94. Πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος, ώστε μέσα από τα δύσκολα χρόνια η ομάδα να έχει 10 Κρητικόπουλα όταν θα ανακάμψει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News