Ειδήσεις

Με κοινή πρόταση δημοτική Αρχή-Οικιστές για τα αυθαίρετα

Με ενιαία πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία που στο επίκεντρό της έχει την μείωση των προστίμων που θα βοηθήσουν τους αυθαιρετούχους του Ηρακλείου να τα τακτοποιήσουν δίνοντας τέλος στην ιδιότυπη ομηρία χρόνων στην οποία βρίσκονται, εμφανίζεται πλέον η Δημοτική Αρχή και ο Σύλλογος Οικιστών που όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμοι για το επόμενο στάδιο, όπως τουλάχιστον διευκρινίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Το σύνολο των προτάσεων που θα καταθέσουν το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, όπως διευκρινίστηκε και από τους παρόντες στη σύσκεψη βουλευτές είναι ρεαλιστικό, με τις προσπάθειες πλέον να περιλαμβάνουν άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, που θα μπορέσουν να δρομολογήσουν τις εξελίξεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Βλαχάκης το χρόνιο καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια, ενώ την ώρα που και οι ίδιοι επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, το ύψος των προστίμων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τους βοηθήσει να τις καλύψουν.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια