default-image

Παραίτηση - βόμβα Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

Ποδόσφαιρο
Παραίτηση - βόμβα Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την περασμένη Παρασκευή ο Ζεπ Μπλάτερ κατάφερε για 5η σερί φορά να δείξει την κυριαρχία του στο παγκόσμιο στερέωμα, κερδίζοντας τις εκλογές για την προεδρία της FIFA και ενώ δυο ημέρες πριν αποκαλύφθηκε μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας και μαύρου χρήματος στους κόλπους της, με την σύλληψη επιφανών στελεχών της.

Έτσι, λοιπόν, με την κριτική και την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του να είναι τεράστια, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί και να γίνουν νέες εκλογές για την ανάδειξη νέου ισχυρού άνδρα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

"Η θητεία μου δε φαίνεται ότι στηρίζεται από όλους. Θα διεξάγω έκτακτο συνέδριο για την αντικατάστασή μου ως πρόεδρος. Δεν θα μείνω. Είμαι τώρα ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές δεν είναι επαρκείς", ανέφερε αρχικά ο Μπλάτερ, ρίχνοντας τη "βόμβα" της παραίτησής του από τον προεδρικό θώκο.

"Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση", είπε στην συνέχεια ο Ελβετός, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News