default-image

Συλλήψεις για τη ληστεία στις ηλικιωμένες αδελφές

Κρήτη
Συλλήψεις για τη ληστεία στις ηλικιωμένες αδελφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας βρίσκεται από το πρωί ένας νεαρός με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη ως ένας εκ των τριών δραστών που έκλεψαν τις δύο ηλικιωμένες αδελφές αργά το βράδυ της Παρασκευής και τις έκλεισαν στο μπάνιο του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είναι πολύ κοντά στη σύλληψη και των άλλων δύο δραστών που διά της βίας ανάγκασαν τις γυναίκες να τους υποδείξουν τα χρήματα που είχαν στο σπίτι. Αύριο με τη σχηματισθείσα σε βάρος του κατηγορία ο 22χρονος θα περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου.

Αμέσως μετά τη ληστεία ο εντοπισμός των δραστών αποτέλεσε στοίχημα για τους αστυνομικούς στο Ηράκλειο που κατάφεραν να φτάσουν στην εξιχνίαση μέσα σε λίγα 24ωρα.  

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το neakriti.gr, πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις άνδρες που μπήκαν στο σπίτι τους για να τις κλέψουν βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δύο ηλικιωμένες αδελφές στα Ελληνοπεράματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κλέφτες φορούσαν τις κουκούλες φούτερ μπλούζας για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ένας άνδρας που μιλούσε την ελληνική γλώσσα.

Είχε μόλις νυχτώσει και η μία γυναίκα φέρεται να άκουσε τα δύο σκυλιά που έχουν στο σπίτι να γαυγίζουν ασταμάτητα. Έτσι βγήκε στην αυλή για να δει τι συνέβαινε. Τότε ο ένας από τους δράστες την έσπρωξε και διά της βίας την έβαλε μέσα στο σπίτι, όπου στη συνέχεια την ακινητοποίησαν μαζί με την αδελφή της. Μάλιστα, με μια ξύλινη βέργα απομάκρυναν τα δύο σκυλιά, που άρχισαν να γαυγίζουν όταν αισθάνθηκαν την παρουσία ξένων ατόμων στο χώρο τους.

Οι δράστες νωρίτερα πήδηξαν το φράχτη της περιφραγμένης παράμερης μονοκατοικίας για να εισέλθουν στην αυλή και διά της βίας, χωρίς να τις χτυπήσουν και μη οπλοφορώντας, ακινητοποίησαν μέσα τις δύο γυναίκες στο σπίτι με τα χέρια τους, κρατώντας τις με το κεφάλι προς στο πάτωμα. Τους έκλεισαν τα μάτια και το στόμα και τους έλεγαν συνεχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην τους κοιτούν.

Οι τρεις δράστες με σωματική βία τις ανάγκασαν τελικά να υποδείξουν πού είχαν κρυμμένα λεφτά μέσα στο σπίτι. Ο Έλληνας ρωτούσε επίμονα πού είναι τα λεφτά τους και έτσι η μία γυναίκα, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, τους είπε, προκειμένου να γλιτώσουν, πως υπήρχαν σε μια τσάντα περίπου 500 ευρώ. Χρηματικό ποσό που πήραν και χρυσαφικά που βρήκαν, ψάχνοντας και κάνοντας άνω-κάτω τη διώροφη μονοκατοικία.

Στη συνέχεια, για να καταφέρουν να διαφύγουν, οι τρεις άνδρες, προτού οι ηλικιωμένες ενημερώσουν Αστυνομία και συγγενείς, για να κερδίσουν χρόνο, τις έκλεισαν μέσα στο μπάνιο της μονοκατοικίας στο δεύτερο όροφο και έτσι κατάφεραν να τραπούν σε φυγή και να εξαφανιστούν για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Οι αδελφές βγήκαν από το μπάνιο και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Άμεσα στο σημείο, αφότου ενημερώθηκαν, έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και πάραυτα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις των δραστών, σύμφωνα με τις περιγραφές των δύο γυναικών. Παρά το ανθρωποκυνηγητό, οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Οι δύο γυναίκες, αν και σοκαρισμένες, είναι καλά στην υγεία τους, καθώς οι δράστες που μπήκαν μέσα στο σπίτι τους δεν τις χτύπησαν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας εξιχνιάστηκε, σήμερα 2 Ιουνίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση κλοπής σε βάρος  δύο ημεδαπών (66χρονης και 78χρονης) και υπόθεση απόπειρας κλοπής σε βάρος 88χρονου ημεδαπού. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής. Επιπλέον, ο 22χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της 66χρονης και της 78χρονης, την 29.05.2015 το απόγευμα, άγνωστοι δράστες, εισήλθαν στην οικία τους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και κοσμήματα αδιευκρίνιστης χρηματικής αξίας.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο ένας εκ των δραστών είναι ο 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι την 10.05.2015 το βράδυ, ο 22χρονος μαζί με έταιρο άγνωστο δράστη, εισήλθαν σε οικία 88χρονου ημεδαπού με τη μέθοδο της απασχόλησης με σκοπό την κλοπή, έγιναν όμως αντιληπτοί και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στην οικία του 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News