Ειδήσεις

"Να ξεκαθαρίσουν αν αληθεύουν τα σενάρια για νέα βάση"

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει τον κ. Καμμένο να σχεδιάζει την εξωτερική πολιτική της χώρας μόνος του. Δεν μας εκπλήσσει άλλωστε. Δεν είναι ο μόνος τομέας που τα στελέχη της κυβέρνησης δεν μπορούν να δείξουν αυτοσυγκράτηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέα βάση στην Κρήτη.

Και συνεχίζει «μετά το πομπώδες "καπέλωμα" του κ. Καμμένου στον κ. Λαφαζάνη για θέματα ενέργειας που συζητούσε συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου από κοινού με τις ΗΠΑ σε ποσοστό 70 έως 30, σειρά έχει το καπέλωμα της κυβέρνησης για βάση μη επανδρωμένων του ΝΑΤΟ στο Καστέλι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο κ. Αυγενάκης καταλήγει στην ανακοίνωσή του τονίζοντας: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει αν αληθεύουν τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι αφενός δεν μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να χειρίζεται εξ' ολοκλήρου ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αφετέρου διότι αυτή η εξέλιξη στέλνει στις καλένδες το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο που σχεδιάζεται στο Καστέλι».

Σχόλια