Ειδήσεις

Ανακοίνωση Αυγενάκη περί κινδυνολογίας και έλλειψη στρατηγικής

Αναφορικά με τις κατηγορίες προς τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογεί για την έλλειψη στρατηγικής, προτεραιοτήτων και χρηματοδότησης σε υποδομές και περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:       

«Την Παρασκευή 29 Μαΐου ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης επερωτώμενος από την Ν.Δ. για την παντελή έλλειψη στρατηγικής, προτεραιοτήτων και χρηματοδότησης στις υποδομές και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας, απάντησε από το βήμα της Βουλής χαρακτηρίζοντας κινδυνολόγους του βουλευτές της Ν.Δ. και συνέχισε την ευγενική  απεραντολογία.

Η απάντηση ήρθε μόλις μια μέρα μετά, κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης", όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον υπουργό ότι οι εργασίες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο σε σχέση με τους ρυθμούς που είχαν τα τελευταία δυο χρόνια και χαρακτήρισαν τα όσα τους είπε «καταστροφικές ασάφειες».

Ερωτήματα δε, προκάλεσε η θεαματική αλλαγή στάσης από το «τέλος στην παραχώρηση των αεροδρομίων» στο «η ιδιωτικοποίηση προχωρά κανονικά…».

Από την άλλη, όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στα αεροδρόμια από τα χρέη προς προμηθευτές, ενώ αυτά ανέρχονται στα 20 εκ. ευρώ, μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί για όλα τα τρέχοντα έξοδα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μόλις 2 εκ. ευρώ.

Άραγε ο κ. υπουργός περιμένει πρώτα να κλείσουν τα αεροδρόμια και να σταματήσει το έργο στο "Ι. Δασκαλογιάννης" και μετά θα ενεργοποιηθεί;

Είναι κινδυνολόγοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν άγνοια κινδύνου;», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.

Σχόλια