default-image

Σεισμική δόνηση 4,4 R "κούνησε" την Κεφαλονιά

Ελλάδα
Σεισμική δόνηση 4,4 R "κούνησε" την Κεφαλονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:10 στην Κεφαλονιά. Νωρίτερα το πρωί είχε πραγματοποιηθεί μικρότερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων, έγινε σε σημείο της ξηράς, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή τη στιγμή θύματα ή και υλικές ζημιές.

Καθησυχαστικός για τους δύο νέους σημερινούς σεισμούς στην Κεφαλονιά εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Λέκκας, δήλωσε ότι «ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» ενώ επεσήμανε ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται στενά, από τον ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ερευνητικά κέντρα».

Τέλος, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τόνισε ότι οι «δύο σημερινοί σεισμοί, ο πρώτος στο Αργοστόλι και ο δεύτερος στην περιοχή της Παλλικής, εντάσσονται στον ίδιο εστιακό χώρο με τους σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News