Ειδήσεις

Η "Αναφορά στον Γκρέκο" ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις Βρυξέλλες η παράσταση "Αναφορά στον Γκρέκο" του Νίκου Καζαντζάκη από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Η παράσταση ανεβαίνει σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου, ο οποίος ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη, ενώ οι μουσικοί Στ. Ψαρουδάκης και Δ. Τσούρτος συνοδεύουν με τη λύρα, την κιθάρα και το τραγούδι τους τη σπαρακτική "Αναφορά" του συγγραφέα στον κορυφαίο ζωγράφο και συντοπίτη του.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης επισκέπτεται τις Βρυξέλλες το Δ.Σ. του λαμπρού Μουσείου "Νίκος Καζαντζάκης", που εδρεύει στη Μυρτιά και φιλοξενεί πολλά ανεκτίμητα στοιχεία από τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα.

Με την ευκαιρία αυτή το Δ.Σ. θα έχει ενημερωτικές συναντήσεις με κοινοτικούς εκπροσώπους, και με στόχο την προβολή και τη σύνδεση του Μουσείου με το σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε: «Μου προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση το γεγονός ότι η μορφή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, που σφράγισαν την πνευματική ζωή της σύγχρονης Ελλάδας, θα έχουν μια σημαντική παρουσία στις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε είθε οι αναζητήσεις, το ανήσυχο πνεύμα αλλά και ο βαθύτερος ανθρωπισμός του Νίκου Καζαντζάκη να προβληματίσουν τη σύγχρονη Ευρώπη και να ενισχύσουν τις απαραίτητες πνευματικές αξίες της».

"Αναφορά στον Γκρέκο":

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στις 20:00

ESPACE SCARABAEUS

19-27 rue Creuse -1030, Bruxelles

Εμπνευσμένη από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ)

Θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία - ερμηνεία: Τάκης Χρυσικάκος

Λύρα - τραγούδι: Σταύρος Ψαρουδάκης

Κιθάρα - κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσούρτος

Εικαστική επιμέλεια: Βάλια Μαργαρίτη

Σχόλια