default-image

Επίσκεψη Μηνά Τσικριτσή στο 1ο Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού

Ελλάδα
Επίσκεψη Μηνά Τσικριτσή στο 1ο Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν οι άλλοι ζούσανε, σε όρη και χαράδρες, Κρήτη παλάτια έχτιζες, να βάλεις Βασιλιάδες», με αυτή την μαντινάδα του δασκάλου Γιώργου Σαριδάκη που σε τέσσερις στίχους τα λέει όλα για την Μινωική Κρήτη, αποχαιρέτισαν οι μαθητές της Γ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, τον κ. Μηνά Τσικριτσή.

«Μπορεί η επίσκεψή του στο Σχολείο μας να ήταν σύντομη αλλά όσα ακούσαμε και μάθαμε ήταν τόσο σπουδαία που νιώσαμε λίγο… Μινωίτες.

Μάθαμε τι είναι γραφή, αλλά και τα είδη της.

Συγκεκριμένα γνωρίσαμε τα παρακάτω είδη της Αιγαιακής γραφής,

- Τα Κρητικά Ιερογλυφικά (2200-1630 π.Χ.)

- Το Δίσκο της Φαιστού (1700 π.Χ.)

- Τη Γραμμική Α (1750-1430 π.Χ)

- Την Κυπρομινωική γραφή (1600 - 1150 π.Χ.)

- Τη Γραμμική Β (1400 - 1150 π. Χ.)

Εκπαιδευτήκαμε στο να γράφουμε τα ονόματά μας με συλλαβογράμματα της Γραμμικής Β΄ με πολύ διασκεδαστικό τρόπο», αναφέρουν οι μαθητές.

Οι μαθητές δεσμεύτηκαν να γράψουν στις δασκάλες τους ένα μήνυμα για το καλοκαίρι με συλλαβογράμματα. Επίσης ενθουσιάστηκαν με την ιδέα πως από δω και μπρος ότι δώρα κάνουν στις ευχετήριες κάρτες τους θα ξέρουν να γράφουν στην γραμμική Β΄.

«Κι αν εμείς θέλουμε να κάνουμε δώρο σε κάποιον που δεν είναι σήμερα εδώ και δεν διδάχτηκε πώς να γράφει και να διαβάζει μ αυτά τα γράμματα, πως θα καταλάβει τι θέλουμε να του πούμε;», ρώτησε ο Βασίλης για να πάρει την απάντηση: «Θα γίνεις εσύ ο δάσκαλος του. Αν ξέρεις εσύ θα μάθεις και σ εκείνον. Έτσι θα του κάνεις διπλό δώρο».

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που όταν χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα κανείς δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Ήθελαν να γράψουν τα ονόματα των φίλων τους, της μαμάς και του μπαμπά χρησιμοποιώντας τη νέα γραφή.

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τσικριτσή για την επίσκεψη του στο Σχολείο μας».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News