default-image

"Μουσικές της 7ης Τέχνης" στον Άγιο Νικόλαο

Πολιτισμός
"Μουσικές της 7ης Τέχνης" στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Χορωδιακά Σύνολα του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) παρουσιάζουν, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 στο κινηματοθέατρο REX, με ελεύθερη είσοδο, εκδήλωση-αφιέρωμα στις μουσικές του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

Στο αφιέρωμα συμμετέχει η Νεανική Χορωδία του Ωδείου "Πρελούδιο".

Τα Χορωδιακά Σύνολα του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. πλαισιώνουν η Ορχήστρα Καθηγητών του Ωδείου Τέχνης και το "Ελεύθερο Εργαστήρι Χορού" της Ρίτας Μαρνέλλου.

Χορωδιακά Σύνολα του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Η Μικτή Χορωδία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. ιδρύθηκε το 2011. Αριθμεί περί τα 40-45 μέλη και έχει έδρα τον Άγιο Νικόλαο. Αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς, τους οποίους διακρίνει η αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι, αλλά και η εργατικότητα, που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή εξέλιξη και πρόοδό τους. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας της, έχει ήδη στο ενεργητικό της αρκετές συναυλίες, είτε μόνη της, είτε σε συνεργασία με άλλες χορωδίες ή τραγουδιστές.

Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Χρ. Λεοντή, Γ. Μαρκόπουλου, Στ. Ξαρχάκου, κ.ά.), πάντοτε διασκευασμένα για πολυφωνική χορωδία, όπως και τραγούδια από τον ελληνικό και τον ξένο κινηματογράφο, ενώ στα μακροπρόθεσμα σχέδιά της είναι η επέκταση και σε άλλα ρεπερτόρια, όπως τραγούδια από παραδόσεις διαφόρων χωρών ή σπουδαία χορωδιακά έργα της κλασικής μουσικής.

Από το 2013 λειτουργεί και Παιδικό-Νεανικό τμήμα, με 20 περίπου μέλη και ρεπερτόριο σχετικό με τις ηλικίες αυτές.

Τα Χορωδιακά Σύνολα του ΠΑΟΔΑΝ, από της ιδρύσεώς τους, διευθύνει ο Μανώλης Κανακάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News