default-image

Ν. Κορέα: Δύο άνθρωποι νεκροί από το σύνδρομο MERS

Υγεία
Ν. Κορέα: Δύο άνθρωποι νεκροί από το σύνδρομο MERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους δύο πρώτους θανάτους από μία επιδημία του αναπνευστικού συνδρόμου MERS που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο στα εδάφη της, ανακοίνωσε η Νότιος Κορέα.

Όπως δήλωσαν σήμερα το πρωί αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της χώρας, αυξάνουν το επίπεδο του δημόσιου συναγερμού και εντείνουν τις προσπάθειες περιορισμού όσων έχουν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς ή με τα θύματα.

Συνολικά 25 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες και πάνω από 700 έχουν μπει σε καραντίνα για να αναχαιτιστεί η επιδημία, η οποία προκαλείται από έναν κοροναϊό της ίδιας οικογένειας με εκείνον που το 2003 προκάλεσε την επιδημία του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικούς Συνδρόμου (SARS).

Η παρούσα ασθένεια, που αποκαλείται Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής από Κοροναϊό (MERS-CoV), έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας απ' ό,τι το SARS, ενώ δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία εναντίον της, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο MERS-CoV πρωτοεμφανίστηκε το 2012 και έως στιγμής έχει μολύνει 1.154 ανθρώπους σε διάφορες χώρες κυρίως της Μέσης Ανατολής, οι 434 εκ των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των θανάτων φτάνει το 38%, ενώ ο SARS είχε θνησιμότητα έως 12%.

Το ένα από τα δύο θύματα της Νοτίου Κορέας είναι μία 58χρονη γυναίκα, η οποία είχε έρθει σε επαφή με τον πρώτο άνθρωπο που αρρώστησε στη χώρα αυτή. Το δεύτερο θύμα είναι ένας άντρας ηλικίας 71 ετών, οποίος νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και έπασχε από ασθένειες των νεφρών.

Ακόμα έξι άνθρωποι, εξάλλου, επιβεβαιώθηκε το τελευταίο 24ωρο ότι πάσχουν από τη νόσο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός ασθενών και θυμάτων να ανέλθει σε 25.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Νότιος Κορέα έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στη Μέση Ανατολή - προηγούνται η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (ECDC).

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News