default-image

Για το 3-0 ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Για το 3-0 ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να κάνει σήμερα (6.30μ.μ., NS3) στο Αλεξάνδρειο το «sweep» στην ημιτελική σειρά με τον Αρη και να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά έχει αναμετρηθεί με τους «κίτρινους» στη Θεσσαλονίκη συνολικά δέκα φορές σε φάση πλέι οφ και έχει κερδίσει τις έξι.

Μάλιστα, μετρά ένα σερί 4-0, καθώς τελευταία φορά που έφυγε ηττημένη από το Αλεξάνδρειο ήταν τη σεζόν 2006-2007, στον τρίτο ημιτελικό (81-71). Στον πέμπτο, ο Ολυμπιακός (επίσης επί μακεδονικού εδάφους) είχε επιβληθεί με 83-75 και είχε «σφραγίσει» την παρουσία του στον τελικό.

Σε σχέση με τις δύο πρώτες φετινές αναμετρήσεις -στις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν διά περιπάτου σε ισάριθμες νίκες-, υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές διαφοροποιήσεις. Ο διεθνής γκαρντ Βασίλης Σπανούλης έμεινε εκτός αποστολής, παρότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο αρχηγός χρειάζεται ξεκούραση και το προπονητικό τιμ είχε την ευχέρεια να του δώσει την ευκαιρία να φορτίσει τις μπαταρίες του εν όψει τελικών. Ο V-Span, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Αμερικανός φόργουορντ Μπρεντ Πέτγουεϊ υπέστη τράβηγμα στο άνω τριτημόριο του μηρού και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Εκτός από απουσίες, όμως, υπάρχει και μια επιστροφή. Εκείνη του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο 20χρονος φόργουορντ ξεπέρασε την τενοντίτιδα στον αχίλλειο που τον κράτησε εκτός στις δύο πρώτες αναμετρήσεις με τον Αρη και στον τρίτο ημιτελικό θα δώσει το «παρών». Στην αποστολή επίσης συμπεριλήφθηκε και ο Βασίλης Καββαδάς.

«Να παίξουμε για Μπίλι και Μπρεντ»

Σύνθημα νίκης επί του Αρη έδωσε μέσω του προσωπικού του blog στον ΕΣΑΚΕ ο Μπράιαντ Ντάνστον... «Η σεζόν φτάνει στο τέλος της και θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για τον μεγάλο μας στόχο. Ξέρω ότι όλοι οι φίλαθλοί μας σκέφτονται τους τελικούς, αλλά εμείς -ειλικρινά- έχουμε το μυαλό μας μόνο στη σειρά με τον Αρη. Είμαστε 2-0 μπροστά στο σκορ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως» σχολίασε ο Αμερικανός σέντερ και συνέχισε:

«Θα πρέπει και στο τρίτο παιχνίδι να είμαστε το ίδιο σοβαροί και να παίξουμε το ίδιο δυνατά όπως στα πρώτα δύο ματς. Το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που δεν αρέσει σε εμάς τους αθλητές, δεν θέλουμε να παίζουμε μπροστά σε άδεια καθίσματα, σε μια ατμόσφαιρα ψυχρή, από την άλλη, όμως, δεν μας αρέσει να συμβαίνουν και επεισόδια. Τώρα λοιπόν έχουμε μπροστά μας έναν αξιόλογο αντίπαλο και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε το ματς με 100% σοβαρότητα. Οι απουσίες του Βασίλη και του Μπρεντ είναι πολύ σημαντικές και θα πρέπει να παίξουμε και για αυτούς».

Διερευνητικές επαφές

Οπως αποκάλυψε το site sportando.com, ο Ολυμπιακός είχε ήδη μια πρώτη διερευνητική επαφή με τον Νίκο Ζήση (τον οποίο είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να εντάξει στο ρόστερ του). Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό, δεδομένου ότι και η ομάδα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και ο διεθνής γκαρντ, που «παλεύει» με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε για την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News