default-image

Το καλύτερο νησί για περιπλανήσεις η Κρήτη, λένε οι Βρετανοί

Κρήτη
Το καλύτερο νησί για περιπλανήσεις η Κρήτη, λένε οι Βρετανοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κερδίζει μόνο τους επισκέπτες της η Κρήτη αλλά και τον ξένο Τύπο, ο οποίος κατατάσσει το νησί μας στις λίστες με τα ομορφότερα και πιο δελεαστικά για τους τουρίστες μέρη όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.

Έτσι, η βρετανική Telegraph μας δίνει για άλλη μια φορά «άριστα» κατονομάζοντας το νησί μας μεταξύ των 20 καλύτερων στη Μεσόγειο. Είναι χαρακτηριστικός ο πρόλογος του σχετικού ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, ότι τα καλύτερα νησιά της Μεσογείου για διακοπές είτε οικογενειακές είτε πολυτελείς, με τις καλύτερες παραλίες, πολιτισμό, εμπειρίες για περίπατο, ρομαντικές διακοπές και καλά ξενοδοχεία είναι η Σαρδινία, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κύπρος και η Ίμπιζα.

Η Κρήτη κατακτά την πρώτη θέση ως προορισμός για περιπατητικές εξερευνήσεις, με δεύτερο νησί της Μεσογείου την Κορσική, ενώ η ίδια εφημερίδα έχει δώσει στο νησί μας τον τίτλο του καλύτερου σε γεύσεις.

Για τους περιπατητές, η Telegraph προτείνει την Κρήτη, λέγοντας ότι η άγρια δυτική πλευρά του νησιού περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες διαδρομές στην Ευρώπη. Οι περιγραφές των τοπίων μέσα από βοσκοτόπια στις πλαγιές και κορυφές άγριων βουνών με δραματικά σκηνικά που έχει στήσει η φύση μέσα σε μεγαλόπρεπα φαράγγια που καταλήγουν σε μαγευτικές παραλίες είναι εντυπωσιακές και δελεαστικές.

Φυσικά το σχετικό ρεπορτάζ δίνει έμφαση στο φαράγγι της Σαμαριάς. Στη λίστα των νησιών, όπου βεβαίως η Ελλάδα έχει την τιμητική της, ο τίτλος για τις καλύτερες παραλίες απονέμεται στη Φορμεντέρα στα νότια της Ίμπιζα, που περιγράφεται σαν νησί της Καραϊβικής, την οποία συνοδεύει στον τίτλο η Νάξος. Πιο πολυτελές νησί, σύμφωνα πάντα με την Telegraph, είναι η Σαρδηνία και το μικρό Καβάλο στα νότιά της.

Τα ιδανικότερα για οικογενειακές διακοπές είναι η Μαγιόρκα και η Κέρκυρα. Για όσους ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, το στέμμα πηγαίνει στη Σικελία, με έμφαση βεβαίως στις ελληνικές αρχαιότητες, ενώ ως επιλαχούσα στην κατηγορία αναφέρεται η Κύπρος.

Αδιαμφισβήτητος νικητής στο ρομαντισμό είναι φυσικά η Σαντορίνη, που τα τελευταία χρόνια δεν προλαβαίνει να εμπλουτίζει το "βιογραφικό" της με διθυραμβικά σχόλια και ρεπορτάζ, επαίνους και τίτλους, ακολουθούμενη από την Πάτμο.

Το ιδανικό νησί για πάρτι είναι η Ίμπιζα, με τη μοναδική νυχτερινή της ζωή, "παρέα" με τη Μύκονο. Στην κατηγορία των θαλάσσιων σπορ τα άριστα πηγαίνουν στη Λευκάδα και τη Μενόρκα, ενώ για όσους θέλουν ηρεμία η ιδανική επιλογή, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, είναι η Βις στην Κροατία και η Κεφαλονιά.

Σταύρος Μουντουφάρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News