default-image

Εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κόσμος πήγε και ήρθε αυτές τις μέρες, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που προσέφερε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με δεδομένο ότι για τον ιδιωτικό τομέα δεν ήταν αργία, ο κόσμος που κινήθηκε περισσότερο ήταν από το χώρο του Δημοσίου, με αγαπημένους προορισμούς την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Μύλο, και τη Μύκονο κυρίως. Οι μετακινήσεις αφορούσαν κυρίως τον εσωτερικό και όχι τόσο τον εξωτερικό τουρισμό.

Αν και την Παρασκευή οι έντονες καταιγίδες και οι κεραυνοί μπορεί για λίγο να χάλασαν τα σχέδια εκείνων που υπολόγιζαν να αποδράσουν ολόκληρο το τετραήμερο, ο ευνοϊκός καιρός που επικράτησε από το Σάββατο και μετά στην Κρήτη προσφέρθηκε για να γίνουν πράξη τα σχέδια πολλών για εξορμήσεις, με τους επαρχιακούς δρόμους και τις εθνικές οδούς να πλημμυρίζουν από αυτοκίνητα από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά.

Οι λίγες νεφώσεις που επικρατούσαν φαίνεται ότι δεν πτόησαν τους εκδρομείς, που ξεχύθηκαν στις παραλίες και χάρηκαν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Με δεδομένο ότι η εορτή του Αγίου Πνεύματος αφορά περισσότερο μετακινήσεις του εσωτερικού τουρισμού, όπως τόνισε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου κύλησαν ομαλά και χωρίς κάποιο πρόβλημα, μετά και την αναστολή της 48ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η είδηση έγινε γνωστή αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπία της ΟΣΥΠΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Πρόκειται για μια απεργία που, αν πραγματοποιούνταν, θα έφερνε μεγάλο πλήγμα εν μέσω της τουριστικής περιόδου αλλά και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

«Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος και το τριήμερο για εμάς δε διαφοροποιεί τα πράγματα στις αφίξεις εξωτερικού. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Δεν υπήρξε κάποια μεταβολή στις πτήσεις, καθώς κινηθήκαμε πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα με το υπόλοιπο διάστημα», είπε ο κ. Πλιάκας.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση από θαλάσσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, από τα πλοία της γραμμής καθώς και ένα κρουαζιερόπλοιο που έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια του τριημέρου αποβιβάστηκαν 6.226 επιβάτες, ενώ αναχώρησαν για άλλους προορισμούς 4.848 επιβάτες.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον τουρισμό κρουαζιέρας, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας, την Πέμπτη στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να δέσουν τρία κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας συνολικά 4.000 κόσμο, πλήρωμα και επιβάτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εμπορικό κέντρο και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα της πόλης.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News