default-image

Φοβούνται για μόνιμη βλάβη για την 30χρονη Λετονή

Κρήτη
Φοβούνται για μόνιμη βλάβη για την 30χρονη Λετονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνονται οι ώρες αγωνίας για την υγεία της 30χρονης Λετονής, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Η 30χρονη υποβλήθηκε το πρωί της Κυριακής σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και, σύμφωνα με το πόρισμα, ο εγκέφαλός της παρουσιάζει ένα διάχυτο οίδημα, ενώ, όπως φαίνεται, οι ανακοπές που υπέστη δεν άφησαν ανέπαφο τον εγκέφαλο, αφού επίσης παρουσιάζεται αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση. Εν συνεχεία χθες τής έγινε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό, ο οποίος κατέβαλε προσπάθειες για να βελτιώσει την κατάσταση και να ρίξει την πίεση στον εγκέφαλό της.

Στο πλευρό της είναι διαρκώς ο σύζυγος και το μόλις 5 ετών παιδί τους, οι οποίοι στο πλαίσιο των ολιγοήμερων διακοπών τους στην Κρήτη βρίσκονταν σε άλλη εκδρομή τη στιγμή που συνέβη το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, το οποίο το πρωί της Παρασκευής έστειλε στα νοσοκομεία 17 συνολικά τουρίστες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, με εγκαύματα και τραύματα.

Πάντως, τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου όσο και οι θεράποντες ιατροί παραδέχονται το ενδεχόμενο μόνιμης βλάβης στον εγκέφαλο της 30χρονης Λετονής. Οι υπόλοιπες πάντως ζωτικές της λειτουργίες είναι σε καλή κατάσταση, ενώ, όπως τονίστηκε, δεν πρόκειται να της γίνει κάποια άλλη νευροχειρουργική επέμβαση.

Στο μεταξύ, δύο ακόμα άτομα, από την ομάδα του Ρώσων που βρέθηκαν στην Κνωσό την Παρασκευή, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει κίνδυνο. Πρόκειται για τη 42χρονη Ρωσίδα που νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, με την κατάσταση της υγείας να είναι καλή, και έναν ακόμη Ρώσο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Τη στήριξή τους για την πορεία της υγείας των Ρώσων επισκεπτών εξέφρασαν τόσο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, οι οποίοι ενημερώνονται συνεχώς από το διοικητή των νοσοκομείων Νίκο Χαριτάκη. Ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στη ΜΕΘ η νεαρή Λετονή, και συναντήθηκε με συγγενείς της στους οποίους εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την ευχή για ταχεία ανάρρωση. Συνομιλώντας παράλληλα με το σύζυγο της τραυματισμένης Λετονής, ο περιφερειάρχης έδειξε εμπράκτως τη στήριξη της Περιφέρειας, διευθετώντας άμεσα το αίτημα παραμονής-φιλοξενίας τους. Ο κ. Αρναουτάκης κατά την επίσκεψή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενημερώθηκε, παρόντος και του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, από το διοικητή Νίκο Χαριτάκη και το γιατρό-διευθυντή της ΜΕΘ Βενιζελείου Ανέστη Κιούλπαλη, για την πορεία της υγείας της Λετονής αλλά και των υπόλοιπων Ρώσων που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο κ. Χαριτάκης χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση της υγείας της Λετονής που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, εκφράζοντας ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία.

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News