default-image

Ολοκληρώθηκε η "πενταμερής" για την Ελλάδα

Οικονομία
Ολοκληρώθηκε η "πενταμερής" για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 1.20 τα ξημερώματα της Τρίτης η αιφνιδιαστική μίνι σύνοδος Κορυφής στο Βερολίνο. Πάνω σε ένα "τεχνικό" κείμενο που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες, με την Κομισιόν να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ όλων των πλευρών.

Η μίνι Σύνοδος Κορυφής διήρκησε τρεις ώρες, ενώ συμμετείχαν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Κομισιόν έδειξε να τηρεί μια συμβιβαστική στάση, ενώ εμφανίστηκε κατά της πρότασης να δοθεί κάποιας μορφής τελεσιγράφου στην Αθήνα. Μάλιστα, η πρόταση θα είναι ένα περίγραμμα συμφωνίας, που θα υποβληθεί στον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να υπάρξει μια "γρήγορη αντίδραση".

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει ακόμη στις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, ωστόσο συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προκειμένου να υπαρξει άμεσα συμφωνία.

Η ανακοίνωση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Μάριο Ντράγκι συμφώνησαν στην ανάγκη για εντατικές διεργασίες σε σχέση με την Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες θα παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ελληνική κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News