default-image

Προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις για τα αυθαίρετα

Κρήτη
Προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις για τα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συντονισμένες ενέργειες, οικιστές στο Ηράκλειο προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις για τα αυθαίρετα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ενόψει των αλλαγών που διαμορφώνονται στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα.

Στόχος του Συλλόγου είναι να υιοθετηθούν οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα των αυθαιρέτων αλλά και των "τσουχτερών" προστίμων, τα οποία έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

«Έχει συσταθεί ομάδα εργασίας στο αρμόδιο υπουργείο, με στόχο την επεξεργασία των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από φορείς για αλλαγές στο νόμο 4178/2013 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων. Η "φιλοσοφία" είναι οι όποιες αλλαγές να προσαρμοστούν με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση των πολιτών», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Τη στήριξη βουλευτών, αλλά και του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, αναφορικά με τις προτάσεις που διεκδικούν προς το αρμόδιο υπουργείο θα ζητήσουν την Τρίτη, οικιστές του Ηρακλείου σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν στη Λότζια.

Για το νέο νόμο για τα αυθαίρετα, ο οποίος είναι προς τη κατεύθυνση καλύτερης προστασίας του πολεοδομικού σχεδιασμού, οικιστές τονίζουν την ανάγκη διαγραφής των προστίμων για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και για τη κύρια κατοικία καθώς και τη δυνατότητα αποπληρωμής των δόσεων σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να μη βγαίνουν εκτός ρύθμισης στη περίπτωση μη πληρωμής τριών δόσεων.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News