Ειδήσεις

Βιάννος: Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και Εθνικής Αντίστασης

Με κάθε λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους κόσμου και των κληρικών του Δήμου έγινε σήμερα στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου η εορτή του Αγίου Πνεύματος, ιερουργούντος του πατήρ Μελχισεδέκ Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου.

Παράλληλα, όπως έχει καθιερωθεί, εορτάστηκε η Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στη Βιάννο.

Στη μνήμη των πεσόντων έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου, Αριστομένη Συγγελάκη, καθώς και από τους εκπροσώπους των πολιτικών, Αστυνομικών Αρχών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και του εκπρόσωπου των οικογενειών από τους πεσόντες αγωνιστές.

Ο δήμαρχος Βιάννου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σφαγή της Βιάννου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι το μήνυμα των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης είναι και επίκαιρο και διαχρονικό.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε για την Αντίσταση στη Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Η Θυσία αυτή τόνισε αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.

Στην εκδήλωσε συμμετείχε ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος κ. Νίκος Χριστοφάκης, ο αντιδήμαρχος Νικήτας Γιαμαλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου ανθυπαστυνόμος Νικήτας Μελεσάνακης και ο αρχιπυροσβέστης Δημήτριος Μπιτσακάκης από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βιάννου.

Σχόλια