default-image

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μεσαιωνικών μονομαχιών

Κόσμος
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μεσαιωνικών μονομαχιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιππότες από 25 χώρες έδωσαν ραντεβού στην Πολωνία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μεσαιωνικών μονομαχιών. Η ετήσια αναμέτρηση λαμβάνει χώρα στο μεγαλύτερο λίθινο κάστρο του κόσμου στο Μαλμπόρκ της Πολωνίας.

Και αν νομίζετε ότι πρόκειται για μια ακόμα από τις πολλές αναπαραστάσεις του είδους κάνετε λάθος. Πρόκειται για πραγματικές μονομαχίες όπως γίνονταν το μεσαίωνα και μάλιστα εξαιρετικά σκληρές.  

Οι αντίπαλες ομάδες τα δίνουν όλα με μοναδικό στόχο να ρίξουν τον εχθρό στο έδαφος. Τα όπλα τους είναι βεβαίως ασπίδες και όλα τα σχετικά που έχετε δει σε πάμπολες ταινίες εποχής ή σε μουσεία αντίγραφα αυθεντικών.

Οι μονομάχοι είναι είτε άνδρες είτε γυναίκες και οι αγώνες γίνονται στη βάση του κώδικα τιμής της εποχής. Και καθώς κάθε αγώνας είναι μια σκληρή δοκιμασία οι παίκτες προπονούνται για πολύ καιρό. Και βεβαίως τα δίνουν όλα όχι μόνο στη μάχη αλλά και στα χρήματα, αφού τα γνήσια αντίγραφα αρχαίων όπλων κοστίζουν ακριβά.

Για τους περισσότερους πάντως, αποτελεί ένα τρόπο ζωής περισσότερο από ένα απλό χόμπι. Οι γυναίκες αγωνίζονται όπως ακριβώς οι άνδρες με λίγο πιο ελαφρά όπλα, όμως, ενώ μεγάλος αστέρας είναι μια πολεμίστρια από την Ιαπωνία η Κιγιόκα.  

Οι κανόνες πάντως, είναι οι ίδιοι τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Και μάλλον περιττό να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές που μόνο για φέτος εκτιμώνται σε 30.000!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News