default-image

Πέταξε στα σκουπίδια σπάνιο Apple-1

Επιστήμη
Πέταξε στα σκουπίδια σπάνιο Apple-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μία μυστηριώδη γυναίκα που δώρισε έναν σπάνιο υπολογιστή Apple 1 σε μία εταιρεία ανακύκλωσης στο Σίλικον Βάλεϊ.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία CleanBayArea στο Μίλπιτας της Καλιφόρνιας, μέσω του ιστοτόπου της, μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών πέταξε σε κάδους ανακύκλωσης κάποιες ηλεκτρικές συσκευές τον Απρίλιο, όταν καθάριζε το γκαράζ του σπιτιού της μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Οι κούτες με τα ανταλλακτικά των υπολογιστών περιείχαν έναν Apple 1 του 1976, τον οποίο η εταιρεία ανακύκλωσης πούλησε για το ποσό των 200.000 δολαρίων σε μία δημοπρασία. Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων 50-50 με το πρόσωπο εκείνο που έχει δωρίσει τον εξοπλισμό, αναφέρει το real.gr .

Ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόσνιακ κατασκεύασε τους υπολογιστές το 1976 και τους πούλησε για το ποσό των 666,66 δολαρίων έκαστο. Μόλις λίγες δεκάδες τέτοιοι σπάνιοι υπολογιστές έχουν απομείνει σήμερα.

«Νομίζαμε ότι είναι ψεύτικο. Ήταν αληθινό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CleanBayArea Βίκτορ Γκίτσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ο ίδιος τόνισε ότι θυμάται την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας και το μόνο που εκείνη έχει να κάνει είναι να εμφανιστεί για να παραλάβει την επιταγή της.

«Πείτε σε αυτήν την κυρία να έρθει στην αποθήκη στο Μίλπιτας ξανά» είπε ο Γκίτσαν. «Εμείς θα της δώσουμε μία επιταγή 100.000 δολαρίων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News