Ειδήσεις

Αγνοείται στα Κουφονήσια 38χρονος δύτης

Από τις 9 το πρωί της Δευτέρας χάθηκαν τα ίχνη 38χρονου ερασιτέχνη αλιέα με καταγωγή από τη Σκοπή Σητείας, ο οποίος ψάρευε ροφούς στα Κουφονήσια του πρώην δήμου Λεύκης, με τον κουμπάρο του κ. Αντώνη Κοντολαιμάκη, κάτοικο Χανδρά Σητείας.

Οι δύο έμπειροι ερασιτέχνες ψαράδες πήγαιναν συχνά στο ψάρεμα με ψαροντούφεκο στη συστάδα των πέντε μικρών νησιών που ονομάζονται Πρασονήσια από τους ντόπιους.

Το Κουφονήσι είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε μικρά νησάκια και απέχει 10 μίλια από το λιμάνι του Αθερινόλακκου. Τα άλλα τέσσερα είναι το Μακρουλό, το Στρογγυλό, ο Τράχηλας και τα Μάρμαρα, που απαρτίζουν μια έρημη συστάδα γης μες στο πέλαγος και πολλοί τα περιγράφουν με το κοινό όνομα Κουφονήσια ή Πρασονήσια. Τα νησιά αυτά, μαζί με τη Γαύδο και τη Χρυσή, αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα της ελληνικής γης, και βέβαια τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης.

Ο 38χρονος πατέρας δύο παιδιών είχε φύγει νωρίς τα ξημερώματα από τη Σκοπή, και είχε συναντήσει στα νότια παράλια του δήμου Σητείας τον κουμπάρο του, με τον οποίο είχαν προγραμματίσει να πάνε για ψαροντούφεκο στα Κουφονήσια.

Κάποια στιγμή, ενώ ψάρευαν για αρκετή ώρα και είχαν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο, ο κ. Αντώνης Κοντολαιμάκης δεν μπορούσε να εντοπίσει τον κουμπάρο του και άρχισε να τον αναζητεί, χωρίς επιτυχία. Στις 9 το πρωί ειδοποίησε τις Αρχές, δηλώνοντας ότι ο 38χρονος κουμπάρος του αγνοείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με το πλωτό σκάφος Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και καπετάνιο τον κ. Γιώργο Πατεράκη να φτάνει ταχύτατα στο σημείο όπου είχε υποδείξει ο κουμπάρος του αγνοούμενου ξεκινώντας αμέσως τις έρευνες.

Στην περιοχή έφτασε αργότερα και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες, καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Κουλουγουσίδη. Ζητήθηκε επιπλέον η συνδρομή και αλιευτικών σκαφών, που έπλεαν στην περιοχή για τον εντοπισμό του 38χρονου άνδρα.

Μέχρι αργά το απόγευμα οι έρευνες δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο αγνοούμενος.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια